Category Archives: Uncategorized

nak mengadu…

huhu…sakitnye kaki…

x tau nk cite kt sape. sy dh x de org y nak manja2 kan saya dah. ūüė¶ ¬†nasib sy ade emak y masih manjakan sy. yg treat sy mcm sy budak sekolah lg…huhu. selain emak…sy ngadu la kt cni..

sy pegi pasar wpun sy x berapa sht pg ni. tp sbb x de org nk bwk emak, sy pun bwk la..sy ikut je emak. emak jln sy jln, emak stop sy stop. emak stop dkt gerai ah so.nk beli bawang.sy khusyuk tgk ah so timbang2. sy y tgh mengelamun tersentak.ade bunyi kuat.rupe2nye..ade budak jatuh n terlanggar sy.ape y sy tgh penggang (ayam+ikan) terjatuh atas kaki saya.dgn budak2 tu sekali.sy x tau budak tu kenapa.then lepas jatuh dia terus lari.plastik ayam+ikan sy koyak.sekeliling org kt c2tgk sy.ade makcik tu tetiba mintak maaf.agaknye budak terlanggar dia ke ape.ntah la..sbb sy pun x paham nape n ape y terjadi sbnrnye.sy just ckp..xpe…boleh tukar plastik lain. emak plak dh mengomel2 sbb budak tu langgar sy.aish emak ni!

dh setel emak ngn ah so tu..sy folo la emak..ha..tetiba2 br sy sedar…kaki saya berdenyut2…sy selak seluar..tgk2 urat sy dah lebam n kt tepi2 dia dh bengkak. sy jalan lg..sakit..emak ty kenapa…sy ckp kaki sy sakit…emak ape lg….mengomel lg…nak jln ke kereta…sy dh terjengkot2…makin berdenyut2…nasib kereta auto…huk3…

n skrg kaki sy sakit!!! emak adalah nurse terbaik….

nak nagis…biarlah org ckp sy mentel…tp mmg kaki sy sakit…sy mmg takut kalo ade part kt badan sy lebam+ bengkak…wpun maybe budak tu x sengaja…tp dh ade org sakitkan a part of my body…sy semakin phobia..huhuhu ūüė¶


Do not conclude it first…..

Pls read on.

One old man was sitting with his 25 years old son in the train. Train is about to leave the station. All the passengers are settling down into their seats. As the train started the young man was filled with a lot of joy and curiosity. He was sitting on the window side. He went out one
hand and feeling the passing air. He shouted,

“Papa see all the trees are¬†going behind”.

Old man smile and admired his son’s feelings. Beside the young man one couple was sitting and listing all the conversation between father and son. They were little awkward with the attitude of the 25 years old man behaving like a small child. Suddenly the young man again shouted,

“Papa see the pond and animals. Clouds¬†are moving with the train”.

Couple was watching the young man in¬†embarrassingly. Now its start raining and some of water drops touches the¬†young man’s hand. He is filled with joy and he closed his eyes. He shouted¬†again,

” Papa it’s raining, water is touching me, see papa”.

Couple couldn’t¬†help themselves and ask the old man. Why don’t you visit the Doctor and get¬†your son treated. Old man said,

” Yes, We were from the hospital. Today my¬†son got his eyes for the first time in his life”.

Moral of the story is;

**We must not come to any conclusion until we know all the facts”*


SeNYuM~~

Ting..ting..ting…(x taw la bunyi ape tu) ūüėõ

dont know la to describe about my feeling now…just can say…saya teringat encik f..erk..nape teringat dia…adeh..shohhhhh…btw…saya teringat dia coz teringat what his said….when i’m smiling…i must show my teeth…hahahah….then..dapat la idea nk create topic ‘senyum’ kt cni…

SENYUM

Senyum adalah Ibadah ..

Senyumlah dikala hatimu Senang…

Senyum dan tetap tersenyum kala hatimu gundah

Senyum kan menjaga rasa dan prasangka

 

Tak semua orang mampu mengartikan Senyum

Sebab 100% mereka tau

Bahwa Senyum itu Indah dan bahagia

Senyum membawa kesejukan

Senyum membawa kebahagiaan

Niatkan senyumu dengan Iklas

Untuk membawa kebaikan

Membawakan energi kebahagiaan

Yang susah menjadi senang

Yang sakit menjadi sehat

 

Niatkan Senyummu untuk Ibadah

Sopan dan bertanggung jawab

Tidak mengandung hal yang merugi

Namun mengajak pada Pintu kebenaran

Keramahan dan kasih sayang

Kemuliaan dan penguatan jiwa

Kelembutan dan kebaikan

Dan memaknainya sebagai IBADAH

 

i dont have a sweety smile but i love smiling..

if you don’t have a smile, i’ll give u one of mine because one of my smile is yours

 

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


WHeN THe TiMe~~~

When the time dia not in the good mood..better i am silence

When the time dia babling..better i’m¬†hearing with full concerntration

When the time dia sharing ¬†something..better i’m being a good listener

When the time dia say me ‘mengada-ngada’..better i’m ¬†sitting ¬†properly at my sit

When the time dia struggle to find my craviness..better¬† i’m ¬†keeping my mouth shut

When the time dia text me about meeting..meeting..meeting…better i’m not reply it..

When the time dia say ‘x mo buat ape2’…better i’m asking ‘ade ape2 nk bgtaw ke?’

ok…no idea anymore….hahaha….back to work. still have alots of data to digitize..process…go me! go me!

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


XoXo

mm…nothing special to share. right now…conference with two my bff…si syikin n si apat.¬†XOXO

apat: already married… syikin: coming soon..in progress for that..me: the conference’s topics is about me…adeh..

our topics:

  1.  TM
  2. meeting at 6pm
  3. PIBG’s meeting at Sri Aman
  4. arwah
  5. why utm’s? not usm or upm or bla..bla..
  6. syikin and apat’s stock
  7. Sunway
  8. apat’s father in law (name)
  9. how many father in law u have apat?
  10. my taste
  11. LDP’s toll
  12. Apat’s house warming ( she ask me to cook…erk…spagethy can..others meal…ask orang lain la)

then…syikin leave the conference’s room…dc. btw girls…simple conversationed with u all…i love that!! miss¬†both¬†of u a lot….(tak taw la bila nk hangout…padahal masing2 dekat je…haha)

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


LaMaNYeRRRR….

  1. Rasa macam dah lama saya x wat belly dancing
  2. Rasa macam dah lama saya x main tenis+badminton
  3. Rasa macam dah lama saya x jumpa abg ashraf saya
  4. Rasa macam dah lama saya x jumpa ayu
  5. Rasa macam dah lama saya x g maxis centre
  6. Rasa macam dah lama saya x jumpa kawan2 SBW saya
  7. Rasa macam dah lama saya x tukar handbag saya
  8. Rasa macam dah lama saya x mandi air terjun
  9. Rasa macam dah lama saya x g genting
  10. Rasa macam dah lama saya beli baju baru
  11. Rasa macam dah lama saya x mendownload lagu
  12. Rasa macam dah lama saya x bg email kt sape2 (kecuali bos saya)
  13. Rasa macam dah lama saya x basuh kereta saya
  14. Rasa macam dah lama saya x g tengok wayang
  15. Rasa macam dah lama saya x g main bowling
  16. Rasa macam dah lama saya x g lepak mcd malam2 (waa…mcd skudai!!)
  17. Rasa macam dah lama saya x jumpa irtiya dalilah
  18. Rasa macam dah lama saya x basuh baju sendiri (adeh…shame to me..pemalas!)
  19. Rasa macam dah lama saya x pegang senduk dan kuali untuk memasak
  20. Rasa macam dah lama saya x g jusco taman u

Saya rindu lifestyle yang dulu but million thanks to Allah with my life right now..

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


No TaJuK

Boleh tak saya nak update blog. sbb saya dah hampir2 mengalami brain damage. sehari suntuk saya try to solve the problem…to find the best solution about the data but still….waaaaaaaaaaa….nak nangis3….

encik F: boleh x saya nk cakap saya rindu awk. rindu nk bercerita dengan awk.saya x sabar nk jumpa awk.lepak dgn awk…

dia: adeh…bateri hp abeh la. ade meeting lak.nnt sambung lak.xpe2..nasib nk jumpa jap g

mummy: adeh..bateri remote astro abeh plak..

boss: arghhhh…. x nk sebut!! kang dia muncul..abeh la saya..

abeh dah…nk g muhasabah diri….

saya sayang semua orang yang sayang saya =)