Category Archives: saya suka-suka

:: Blog Bertukar Tangan

Okeh…

Siapa2 yang rajin menjenguk ke sini…saya hendak mengumumkan….blog saya sudah bertukar adresss

Kalau rasa teringin nak baca lagi hasil membebel saya..jenguk lah ke sini yer..

http://noorkhamisah.blogspot.com

Jenguk2 lah saya di sana ya! Sebab saya akan ke sana sahaja lepas ni. Page ni akan saya datang jenguk juga. Nak lap habuk dan sawang.

Okeh! Jumpa di sana ya!


:: Macam-macam lah….

Kali ni, x da specific entry pun nak cerita, tapi saya nak jugak bercerita. Banyak benda nak cerita, tapi tu lah, konon2 jadual hidup macam ahli dewan rakyat, terkejar2 ke sana sini untuk memenuhi permintaan rakyat, meeting sana meeting sini…tu lah yang x sempat mengupdate dkt sini..keh2...alasan je semua tu yer diri….

Pertama saya nak cerita, cuti Chinese New Year saya ni melampau dari cuti hari raya saya sendiri..Seingat saya lah, waktu hari raya hari tu, ber cut-cut cuti saya. Saya dah cuti, then datang keje balik then sambung cuti balik. Dengan alasan, saya lah kampung yang paling dekat dengan ofis dan tiada planner yang ada. Okeh lah, saya pun bekerja dengan redha nya. Lagi pun waktu tu saya x berapa nak ada mood raya. Tapi Chinese New Year ni, bermurah hati plak boss bagi cuti sampaikan orang lain dh start kerja next week, PIR ni masih bercuti..apa2 pun..thanks lah boss. Saya tau, ni kesan2 boss tahan ktaorang sampai 2 pagi hari tu kan? Boss membebel dekat telinga saya dekat sejam kan? Sampai menitik gak lak air mata saya…kan boss kan..kan…kan….

Oh..yang kedua, saya nak cerita, saya sebenarnya tangah tggu turn jumpa doc ni. dah buat appointment. ramai pulak pesakit dia hari ni. Tu yang saya sempat menulis dekat sini.hahaha. okeh lah…itu je cerita untuk hari ni.

Saya nak pergi jumpa doc dulu ya! sampai nanti ya!


:: Tag—> Siapa Kau?

Hendak membuat kerja tapi mengantuk. Bukak blog.Tengok blog kawan2. Rupa2 nya saya di tag oleh Shaida….ok..jomm layan tag!

Eh…japp…

Saja je..nak ajak tengok gambar saya dulu…. ;P

okeh2…jomm sambung menjawab soalan…

1.   SIAPA KAU SEMALAM?

oh..semalam saya jadi town planner lah. Start dari pavillion lepas tu pegi Hulu Langat lepas tu sampai ofis. Sampai malam….Lepas tu jadi housemate2 lah kepada mereka2…

2.   SIAPA KAU TAHUN LEPAS?

emm..tahun lepas ek? 2010 lah ni yer? 6 month i’m being a scientist. Resigned. Then get my job that i’m in. Town Planner until now. Yeah! I love my job and my career right now. ooppss….sorry to my future husband. i don’t have any plan to send resignation letter at my boss’s desk. 😛

A friend for  someone tapi sekarang tidak lagi 🙂

3.   SIAPA KAU 5 TAHUN LEPAS?

erk..2006 ke? 3rd year in utm..rasanya lah..ingat x ingat..JKM Kolej 11 …jawatan x ingat lah..Wifey to be for someone that i’m love tapi jodoh kami tiada…ish2….sedih kan? Ingat lagi..keliling kawan2 yang menemani saya sehingga saya stabil dan waras.thanks kawan2!

4.   SIAPA KAU 10 TAHUN LEPAS

Mak aihh…pening malam2 nk mengingat tahun2 ke belakang ni….2001 yer??? SPM candidate lah konon2 nye….so exam!!!

5.   SIAPA KAU DI KALANGAN KAWAN2?

Eh..tanya lah kawan2 saya.kenapa ty saya? Diaorg yang menilai saya..heheh

ok lah..maybe  saya ni seorang yang happy, banyak cakap, main belasah je. x serius but sometimes bit emo lah. tu utk kawan2 yang sangat rapat dgn saya. Mostly, they easy to share something with me. Itu mungkin hasil lakonan mantap saya untuk menjadi good listener..kah2.  i appreciate all of them

6.   SIAPA KAU DI RUMAH?

Kakak yang garang.Garang ke? x da lah but kasar ckit lah dgn adik. I’m not going to show her that i love her. Ego sikit di situ…huahua.

Anak yang x berapa nak rajin. Hasil manjaan mummy. Sehingga sekarang x berapa nak bijak menguruskan rumah dan tangga..

Adik yang manja ckit…ckit lah…tapi selalu gak.keh2..

Acik yang suka bercerita dan bernyanyi kepada anak2 buah. Menari adalah selalu. Rosak2 anak2 buah aku…ngeh2

7.   SIAPA KAU KALAU BERCINTA?

Always be follower, bukan dominant, merajuk? mungkin tp senang je untuk dipujuk. Penuh dengan kasih sayang…hahaha.not too jelousy, flexible, ape lg ek????tapi…jangan dimaki2 sbb saya terlalu sensitif with caci maki..

8.   SIAPA KAU KALAU MARAH?

erk…camne nak marah kalau bila saya marah x da pun yang takut..huhu.

9.   SIAPA KAU 5 TAHUN AKAN DATANG?

mummy kepada 2 orang anak..ok x? heheh..nak dua2 perempuan…kah2…berangan lah yer diri! hakktuiii

10. SIAPA KAU TAG LEPAS NI??

hahaha…ni lemah ni….okeh lah…semua orang yang berada di dalam list kawan2 blogger saya. Yang x da pun boleh…mana2 yang rajin view page ni lah…

Dan ini lah budak yang tag saya untuk malam ini…

okeh! sampai jumpa nanti!


:: Yang mana satu idaman kalbu?

Awk suka yang mana? Yang full cream ke yang strawberi? Kalau saya…saya suka dua2.hahaha.Tapi boleh ke nak amek dua2 sekali? Boleh je kan kalau selagi perut x kembung dan tekak nak terima lagi susu… 😛

ha..pilih2. Saya dah mula rambang mata dah ni…semuanya cantik2. Rasa nak ambil semuanya….boleh x? hahaha…Warna yang hendak x da menarik. Warna yang lain pulak yang lagi cantik..Lagi2 ada penghasut yang mengataka warna saya tu x cantk….hukhukhuk

Ni lah muka penghasut tu…yang cakap warna pilihan saya x cantik. cisss!! tapi apa yang dia pegang tu saya yang berkenan dulu..hehe

Saya suka juga yang ini. Cantikkan letak kt patung tu. Tapi dekat saya x lah..muahaha

Eh….saya x da nak buat pengumuman apa2 dekat sini yer. Jangan bersangka apa2 yer. Saya belum nk buat pengumuman apa2. heheheh. Saya hanya berjalan2 dan melihat jenis2 fabrik dan mencuba untuk memilih sendiri. My mom cakap, saya dah besar…saya kena menguruskan pakaian saya sendiri. Termasuklah dalam membeli baju2 kewanitaan ini. Itu lah saya pergi tengok sendiri dan mencuba untuk memilih sendiri..hehe

Sebelum2 ni..saya jarang memilih kain2 ela untuk sendiri. Saya akan pakai jer apa yang dibelikan untuk saya atau saya bayar sahaja apa yang dipilih untuk saya. Untuk sekarang, saya mencuba untuk memilih kain sendiri, warna pilihan sendiri. Tapi tu lah…baru test2 dah si penghasut tu cakap apa yang saya berkenan x cantik…hahahah…Saya pilih ikut warna pilihan saya lah kan..Tapi bagus jugak..untuk saya yang x berapa nak pandai memilih ni ikut nasihat si penghasut tu :p

Hahaha….ini saja jer dah. x da kena mengena dengan pilihan hati. Saja ja. Semuanya cantik2 lah. Tinggal ada RM ngn x da ja…Ada x orang nak sponsor dekat saya ni? Ehem2..ke kena beli guna duit sendiri gak? Ke kain2 ni x da dalam senarai tajaan or hadiah?hahaha..

Ok lah. Saya dah habis dah memilih yang mana satu idaman kalbu saya. Tapi saya x menggrabed apa2 pun lagi.huahuahua….Siapa cakap buat pilihan tu senang dan siapa cakap memilih tu sangat susah. eh?? jadi senang ke susah?

Sebenarnya, kalau kita tahu apa yang kita nak, kita x kan susah membuat pilihan. Cuma kita kena berhati-hati dalam memilih. Kadang-kadang kita rasa pilihan kita tu adalah yang terbaik tapi kita x sedar, pilihan kita tu lah yang sangat buruk bagi kita. Jadi…dalam memilih, jangan ikut sedap hati jer yer. Take note juga pandangan yang orang sekeliling kita. Dan kalau kita sabar dalam memilih, yang terpilih itu lah yang ‘ngam’ dengan kita.kan?

Ok…Yang Mana Satu Idaman Kalbu Saya?….Dia ada nunnnnnnn sana……..:P

Sampai nanti ya!

 


:: Tanda oh tanda 5

Atau Bahasa Inggerisnya adalah tag…hehe. saya telah ditag oleh kak mas…boleh klik blognya di sini yer…

okeh…jom jawab soalan…

 

5 NAMA SAMARANKU
1. Adik
2. Chah
3. Kay
4. Cikcaca
5. Nor
5 TARIKH PENTING
1. Tarikh lahir saya
2. Itu sahaja
3. x da lagi dah!
4. ishhh…dah x da la…
5. next question plizzz
5 PERKARA AKU BUAT SEMALAM
1. Tidur
2. Makan ubat
3. Dinner ngn house2mate
4. Tengok cite korea x sampai separuh
5. Tengok AJL x habis
5 PERKARA BUAT ANDA GEMBIRA
1. dengar ibad bercakap
2. Baca UJANG
3. Entah…..
4. x da idea dah la….
5. apa lagi ek?
5 SEBAB JAWAB SOALAN
1. haha..sebab kak mas tag saya lah….
2. boleh hapdet blog yang sepi nih (ikut jawapan kak mas)
3. ulang alasan no 1 boleh?
4. erk.. baru no. 4 ka??
5. no other reason dah. surrender!
(hahah…sorry kak mas….tiru jawapan)
5 KAWAN UNTUK DITAG
4. zara
P/S:  macam nk tag kak mas lagi sekali lah…muahaha

:: eh..rindu

Penyembuh Rindu

by: Diana Danielle ft. Mawi

 

 

best kan? jadi kalau rindu saya selepas ni..selain berdoa kita akan berjumpa satu hari nanti, dengar lah lagu ni juga. bukan saya ajak menjiwangkan diri yer..hehehe

Saya pun x tahu bila saya akan berjumpa awak, awak, awak dan awak semua. kalau dekat marilah datang menjenguk saya. Kalau jauh, kita berdoa yer nanti kita akan berjumpa lagi. Kalau awak-awak semua ada yang merindu saya (ada ke?), saya pun merindu awak semua….

‘Kenangkan lah saat indah sebagai penyembuh rindu’

Sampai jumpa nanti ya!


:: We are waterfall

Layan je lah gambar. dah lama dah gambar2 ni. x igt plak bila.gambar2 ni x sesuai musim2 ujan ni..sejukkkk

ok……that’s all…..

tggu next destination yer..ini dekat hutan simpan gading =)

– a friend is someone who reaches for your hand but touches your heart-