Category Archives: perasaan saya

:: Entah..

Oh..saya dah tahap bosan ni. Tunggu orang. Janji pkul berapa dan sekarang dah pkul berapa? Rasa nak marah ja tapi malas lah nk start hari dengan marah2. Nanti satu hari spoil mood. Ini ke istilah janji melayu??

oh..saya x nak lah memburukkan orang melayu sebab saya  pun orang melayu. Dan kalau boleh saya x nak ada istilah mcm tu…tapi tu lah dia kan…ada jugak org yang nk mengiyakan dan menggalakkan ayat tu iaitu “Janji Melayu”…ermmmm

Konon2 janji pkul 9 sebab kalo janji pkul 10 orang akan datang pkul 11..kann?? betul x? Itu maknanya….orang yang membuat perjanjian pkul jam mcm tu…dia lah yang mcam tu. mengiyakan dan menggalakkan “Janji Melayu”….then jangan ingat orang semua macam tu. Saya bukan lah punctuality….sebab kdang2 saya terlewat juga..tapi saya tidak berjanji pkul jam sebegitu. if i said, u reach me at that time…i will untuk sampai ke pkul tu. kalo saya lambat, i will let them know….sebab saya faham..seksanya menunggu….

Okeh lah….saya harap2 jangan lah ramai2 menggalakkan ‘Janji Melayu’……kita yang create that phase and kta sendiri boleh mengubahnya

okeh! sampai jumpa nanti!

Advertisements

:: guilty

sometimes, i felt to start this love again.To try for the second time.with the full of hope.Sometimes, i wished to be a good persuader. With hope, that’s last love will back to me, the forgiveness for all the sinned that i’m done and the black will change to white….if i have chance to say something.. wholeheartedly, i will say…  i won’t make you upset again, i won’t make that silliest twice, do trust me again…

but…

can the dirtier worth to love?

can the lier should get the forgiveness?

can that someone should be hated to love?

can the traitor get the trust again?

can the heart that already closed will open again?

————————————————————————————————————————————————————————–

 

 

 


:: bukan saya punya..

aah…dia pandai pujuk.saya kecik hati dengan dia.dia sedaya upaya mencuba untuk menghubungi saya…tadaaaaaa!!! tp sekejap je la saya berasa hati. saya kan mana ada lama2 nak marah orang.nak benci orang kan. nak merajuk lama2 lagi lah x da. kalo diri tu comel sesuai la kan nk merajuk2 ni….tapi….dia bukan saya yang punya…dia orang lain yang punya. saya menumpang sekejap kasih dia. sementara dia ada rasa nak kasihkan saya. saya terima walaupun untuk sekejap. terima kasih……………..saya x kan cakap saya tggu dia sebab saya tahu dalam hati dia sudah ada yang lain.dan x kan ada untuk saya. kasih untuk saya hanya sekejap je. terima kasih untuk perasaan yang dipinjamkan sekejap ni yer.

doakan saya bahagia seperti kamu juga……

 

 

 


::………………

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku

 

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan


:: saya akan terus suka dia….

sy sgt terkejut bila sy tahu dia sudah tiada di dunia ini. itu lah dia..shamrin – fotograf.agak terkejut lah sy sbb sy mcm ternampak2 di dalam tv. sy rs dia lah satu-satunya penyanyi yg stock2 mcm dia yg sy suka dari sy kecik2 sampai sy umur sekarang.

tp nk buat mcm mn. Allah lagi sayangkan dia. semoga dia tenang di sana dan di tempatkan di kalangan mereka yang beriman. InsyaAllah.

Al-Fatihah..

————————————————————————————————————————

 

sy sgt suka lagu ini dan boleh dikatakan hampir setiap hari sy mendengar lagi2 ketika sy duduk berseorangan..

iye..sy mengaku sy rs rindu..


:: Sekeping hati dibawa berlari……………….

(illustrasi ni ambil di yahoo search image yer)

mm…kejam kan gmbr tu? hati yg dipijak2. sy bukanlah nk menggambarkan hati sy sebegitu sekarang. tp sy nk menceritakan sy x suka ape yg hati sy rs skrg. org ckp kalau ikut hati…MATI…betul ke? eh..maaf lah kalau entry kali ini mcm touchy2 ckit. hati sy x berapa seronok. entah la..kalau la sy boleh bwk lari hati ni pergi jauh dr ape yg sy rs sekarang, mmg sy nk bwk…… sy x nk hati yg sy rs skrg ni duduk dalam badan sy lama2. nnt lama2 jd rosak pulak hati tu.jd x cantikkan?

sy hendakkan hati yg senyum, ketawa, gembira…..boleh kan sy dpt hati mcm tu sbnrnya.betul tak? semuanya sy yg kena create sndr la. tp sy kna jugak perlu org sekeliling yg ade dkt dgn sy membantu sy..mm..belum ape2 sy kena tengking. sy diminta membuat keputusan tp bila sy buat keputusan, keputusan sy dicakap ntah ape2. sy dimarah..mcm mn tu yer?

tp sy boleh juga bw lari hati sy dari perkara sebegitu dgn menjauhkan diri daripada itu. betul x? boleh ke sy menjauhkan diri? mestilah boleh! semua benda yg positif ade lah boleh kan….jd sy kena positifkan diri la utk keluar dari kepompong yg sama. sy kena belajar menjadi seorang yg kuat hati kalo sy nk melarikan hati sy daripada perkara sekarang dan bw balik hati baru!!

(illistrasi ini juga diambil dari yahoo image search yer..)

dan cakap pasal hati dan hati…..sy sedih sbb hati sy yg kecik ni x mampu nk sy agih2kan secara sempurna kepada mereka2 disekeliling sy. sy tahu sy bukan la seorang yg sempurna tp sy terkilan ade org upset dgn sy. tp sy terfikir, org upset, marah, benci dekat sy..semuanya lepaskan terus ke sy. tp kenapa sy x reti nk buat mcm tu? sy smp sy x jd diri sy semata2 nk jg hati org sekeliling sy. sy x boleh pun akan sy mencuba untuk boleh semata2 x nk org sedih dgn sy. tp sy tetap x dapat ape2 dgn semua itu. yg sy dapat….sy ni penipu, pembawa masalah, spoiler…semua itu adalah sy….

mm..ok lah….dh byk sgt rasanya sy menulis utk kali ini…

-hanya hati yang bersih akan menyayangi hati dengan sepenuh hati-

sampai jumpa nanti!

saya sayang semua orang yang sayang saya =)

 

 


manusia ini bukan dicipta macam robot….

salam kawan2..

ade lebih kurang 10 mnit sebelum sy start keje balik sy hendak mengupdate page sy ni. harap2 berjaya lah tanpa gangguan yer. mengingatkan kerja yg x pernah habis n non stop buat sy rasa nk termuntah, nk tdo x nk bangun2, nk mkn byk2,nk duduk diam..semua sy hendak lah.

kalo lah sy ni mmg diciptakan sebagai robot ( tp x nk lah sbb robot x cantikkan..) mungkin x lama lagi skru2 tangan kaki tercabut.lampu kt dada yg warna merah kt dada tu menyala2. ( tp tu mcm oltromen plak). 2 projek yg sy handle last week belum habis sebetulnya lg. mksdnye sy belum final submisson kt majlis la.just submit kt client. ditambah plak dgn 5 projek serentak utk submission mggu ni. sy br la nk tarik nafas lega ckit…ckit la…tba2 ade plak yg baru.mm…

sbnrnya projek ni dh pending sebelum ry lg. sy nk sudahkan yg ini, ade pulak projek baru yg dtg bertimpa2 dan kehendakkan kadar segera. tu yg menjadi x siap tu projek yg ini. kdg2 rs mcm geram je.bos tahu cr projek jerk. dia x tahu kaki dan tgn dia x ckup…mm..entah la..dh nasib jd kuli..mcm ni la.

mm..agak suramkan page sy sejak akhir2 ni. sy x bubuh ape2 gmbr ke ape ke. sy x sempat hendak memilih.

ok la. jgn sunyi dari melawat page sy ni. jumpa nanti ya!

 

saya sayang semua orang yang sayang saya =)