Category Archives: abd@tropics saya

main-main ofis..

30 oct 09…hr last si y aka huwaidah praktikal kt opis ni..sedar x sedar dh 6 bulan dh dia ade kt opis ni..hehehe…dh mcm2 keje dh dia wat termasuk la mendesign detail area projek taiping y tgh aku wat ni…hehehe

hr last tu..dia cbuk nk bergambar dgn semua org..idea nk snap gmbr tu tercetus…aku la y bg idea..hehe..tu pun tgh org wat service aircond and kipas kt opis ni..tu y tgh2 wat keje stop skjap smntara org tu siap service benda2 alah tu…so dr melanguk x wat ape..baik main tangkap2 gmbr…hehehe

DSC03082si y dgn kak g..kak g tgh cr namecard sape ntah..dtgh duduk bwh meja lak 2..

DSC03107y dgn aku..

DSC03087y dgn kak zana..

DSC03084y dgn dayah kaco kak aida..

DSC03098dgn kak pus..dua2 kontrol ayu..menyampah aku..hehe

DSC03095akhirnya ade muka krol…y selalu ktaorg lupakan sb dia sorg je staff lelaki..

DSC03086org tgh cuci kipas…hehe

Advertisements

Jalan-jalan Padang

perghh..lama giler x bukak blog sndr…nk tulis blog lg la…hehehe…ni pun teringat nk bkk smntara lunch hour ni…

sbnrnya nk cite waktu g indon hr tu tp x tercerita…mm…ntah la..kalo bg peluang nk pegi lagi padang n bukit tinggi..aku x nk kot…prefer g tmpt len la…x de la kata tempat tu x best tp myb i’m not type y suka kan alam2 semulajadi ni…(kalo la cik atk taw…kompem la aku ni bkn kategori mampan =P)mm..mayb aku suka g urban area agaknye

tp pemandangan kat sana nice la..lg2 dekat danau maninjau…all blue…nmpk tenang je..Subhanallah…tp y x best tu…jln nk reach there y made me flat n tired…ala2 nek CH  ikut jln Tapah la..but ok la…

 

DSC02763

cantikkan…danau maninjau..view dr dlm bas.tgh turun 44 kelok

kalo rajin dgr indahnya iman kat astro oasis 106….ade la part2 dlm zikr show this area…zikr kt dlm channel tu kan ade byk version…so kena tgk selalu la kalo nk tgk tmpt ni..hehehe

nk pendekkan cite….we all ade visit istana pagar ruyung but waktu pegi tu that museum..pagar ruyung’s museum under construction…mcm x kena time la pegi..but we still naik istana pagar ruyung y sebenarnya…siap di sambut org2 istana lg n ade tea time lg..hahaha….

DSC02803

istana pagar ruyung

DSC02806

muzium yg dulunye terbakar n now under construction

k la..nk kuar dulu..next time sy akan memblogkan diri lg…daaaaaa


taiping oh taiping

huhu..dari pagi td samp abeh lunch hour…dah nk masuk sesi petang dah…aku still lg menghadap detail taiping ni…

waa…..benci la….nape la dari belajar sampai la ke keje,must play with repot…keje kt firm landscape pun stil handle repot…

pelan induk landskap majlis perbandaran taiping…dah dekat setahun lebih dah aku mengadap benda ni…

dari repot technical…konsep…n now aku start ngn detail area plak…

padang majlis 1

ha..ni salah satu area dekat kawasan kajian yang hendak didetailkan…kalo sape2 penah g taiping…dekat depan majlis taiping ngn pejabat tanah tu ade padang…ha..kat situ la y hendak diupgradekan…ni just proposal la..belum tentu lagi proceed ke x..hehehe…tp proposal pun..pening gak kepala otak nk wat repot…wpun bukan aku y design…hahaha..aku tukang creek bley la…ape guna ade LA mantap2 kt opis ni kalo aku y kena design =P

dah2..bley tnjuk 1 je gmbr….ni rahsia kerajaan ni….client pun x tgk lg..aku dh upload kt cni…huhu

nk smbung mereport sambil tgk movie…hhaha

daaa…….