:: Ada ke kerja senang?

Aah..ada ke? Orang cakap, if we concentrate and  enjoy to do that….it will be more easier. Betul ke? Mungkin ada betul jugak kan penyataan tu kan. Tapi kalau kita seronok dengan kerja yang kita buat tu, but still jugak susah..macam mana yer? Ala….senang je tu..maknanya kita kena banyak lagi belajar dan bersungguh2 dalam menyudahkannya…kan? betul x? (apa daa…..sendiri tanya, sendiri jawab ka???)

 

Oh….jadi maknanya, saya tidak bersungguh2 lah dalam menghabiskan cerita korea yang saya tengah tengok sekarang ye? mmm….patut lah saya x sudah2 lagi tangok drama korea ni. ishh….x boleh jadi ni, orang lain dah masuk ntah apa2 cerita, tapi saya, cerita yang dah berlapuk..ntah tahun2 zaman belajar UTM dulu, still lagi x habis2 tengok. Saya kena habiskan tengok cerita ni..huk2..Baru lah saya rasa lega bila kerja saya dalam menghabiskan drama siri korea ni selesai. huahuahau

x da lah..saya teringat kerja-kerja di ofis yang semakin lama semakin banyak fail yang patut duduk atas meja saya. Diaorang cakap buat LCP tu senang. x sesusah orang buat layout. Pendapat saya pulak, semua kerja sama sahaja. Sama2 senang dan sama2 susah. Mungkin kalau di ofis saya tu, orang buat LCP seperti saya ni selalu tidak kena hentam dengan bos dan disebabkan itu mereka kata LCP senang.

 

Cerita nya begini…..yang jadi bos x marah orang buat LCP ni sebab dia x cek LCP2 yang ada. Bos hanya fokus kepada layout. Itu lah sebab orang2 LCP ni jarang kena…akan tetapi….orang2 seperti saya ni tetap juga kena marah apabila ditanya pasal site dan saya tidak boleh menjawab ( perkara ni selalu berlaku apabila bukan saya yang pergi site…) Dan lagi satu, orang2 LCP inilah yang akan check all the documentation. Itu yang jadi meja bersepah dengan fail

 

Memang susah kita nak jumpa kerja yang mudah. Sama susah sahaja orang yang sediakan layout dan LCP. Orang yang prepare layout akan bermain dengan guidelines. Kena buat calculations untuk kemudahan2 yang patut disediakan. Kena pandai proportionate kan layout agar nampak berkualiti. Orang yang prepare LCP pula kena bermain dengan dasar2 dan strategi. Kena pilih dasar mana yang patut kita rujuk. Kena buat analisis tapak. Kena goreng apa itu potensi dan halangan. Kena bagi view projek apakah itu supaya orang paham. kan? sama je susah dan senang kerja masing2. Jadi jangan fikir hanya diri sendiri sahaja yang buat kerja banyak walhal semua orang kerjanya sama banyak…

 

Eh…saya kongi perkara di atas ni sebab saya macam marah dekat diri saya sendiri. Banyak lagi projek2 tertunda. Semuanya kena kejar submission sebelum Chinese New Year. Sempat ke saya berlari kuat2 ni. Tapi saya x berkualiti lah…sebab keadaan tubuh badan saya masih tidak sihat sampai sekarang. Keadaan saya semakin hari semakin kurang air dalam badan. mm….saya minum air masak sampai rasa nak terkucil banyak2 adalah…tapi sama gak ending nyemmm…..boleh dikatakan hari2 bibir saya berdarah dan sampai pukul skrg ni pun iaitu 2.13am jam laptop ni, bibir saya still lagi berdarah…mm.

 

eh…okeh la..saya nak cerita benda lain tapi cite lain plak yang saya keluarkan hari ni..Sampai jumpa nanti ya!

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

One response to “:: Ada ke kerja senang?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: