Monthly Archives: December 2010

:: guilty

sometimes, i felt to start this love again.To try for the second time.with the full of hope.Sometimes, i wished to be a good persuader. With hope, that’s last love will back to me, the forgiveness for all the sinned that i’m done and the black will change to white….if i have chance to say something.. wholeheartedly, i will say…  i won’t make you upset again, i won’t make that silliest twice, do trust me again…

but…

can the dirtier worth to love?

can the lier should get the forgiveness?

can that someone should be hated to love?

can the traitor get the trust again?

can the heart that already closed will open again?

————————————————————————————————————————————————————————–

 

 

 


:: We are waterfall

Layan je lah gambar. dah lama dah gambar2 ni. x igt plak bila.gambar2 ni x sesuai musim2 ujan ni..sejukkkk

ok……that’s all…..

tggu next destination yer..ini dekat hutan simpan gading =)

– a friend is someone who reaches for your hand but touches your heart-


:: Berjanji seperti matahari…

‘ Kalau berjanji, janji lah seperti matahari kerana ia tidak memungkiri untuk muncul keesokan hari’

tapi….kalau hujan macam mana?

aippp..hujan pun still ada juga kan matahari? betul tak? cuma dia terlindung oleh awan gelap..(awan jahat! awan jahat!)

okeh..

– if you can’t, do not say it-

betul x? kalau x boleh, jangan cakap ape2.just cakap tak.mungkin akan melukakan pihak yang lagi satu but its better from that side already put the hope. saya berkata seperti ni untuk semua benda lah.

eh…saya x de terluka yer. saya pun x bercadang nak buat luahan perasaan hari ini. saya cuma teringat perkara yang berlaku ke saya sepanjang minggu ini. orang bberjanji dgn saya, saya tertunggu2 tapi at last…0 yer…tp saya pun ada terbuat begitu minggu ini. saya pun kategori teruk gak lah. so deserve lah untuk saya. what you give, you get back..padan lah muka saya yer…hehe

okeh la…

saya stop sini dulu untuk topik yang ini. ada panggilan yang sangat penting yang kena saya dulukan. dah memanggil dah tu. mungkin saya akan sambung entry lain pula selepas ini. mungkin yer.saya tidak berjanji.

jangan sunyi dari jenguk ke sini yer. sampai nanti!

akhirulkalam

-wassalam-

 


:: oh Hantu Kak Limah

best ke?

betul kan tu soalan first yang keluar dari korang kan? ok..jujur dan ikhlas dari hati saya cakap cerita ini best! untuk orang2 yang tension, x berapa nk happy memang sesuai tengok cerita ini. but for others loves movie that have motif, strongly plot  and tough ending, i think this film is not suitable for you. but doesn’t matter if u still want to try watch it.. 😛

i know…when say about Mamat Khalid’s film, some of you will say, ‘mm..cerita  ntah ape2.xde masa depan.lawak x jadi.mesej x sampai’ kan? is’t true? saya pun ada jugak berfikiran macam tu.tapi kebanyakan cerita dia saya still jugak tengok. termasuklah ‘kala malam bulan mengambang’ yang juga ntah ape2.

ok, back to entry about ‘hantu kak limah balik ke rumah’…saya dah pergi tengok.semalam.walaupun meronta2 hati saya nak tengok narnia, tapi x pe la..for the first, support dulu local film right. q untuk beli tiket memang la panjang but luckily  for us sebab booking kan..so terus la ke kaunter booking :P.ala…ramai2 tu sebab nak tgk narnia la tu.macam lah saya x tahu.eh..tapi penuh jugak tau hall untuk hantu kak limah ni..just beberapa row depan tu kosong la. tp kategori penuh gak la if compare with estate last month.

okeh…cerita hantu kak limah tu begini………

*

*

*

mm…x jd nak cerita la.ape kata pergi tengok.mcm x rugi jerk habiskan RM14 (for me la) untuk cerita ni. mahal kan tiket? tp x pe la…saya tergelak2.orang sebelah saya pun tergelak2. orang se’hall’ dengan saya juga semua gelak….jadi kalau semua korang nk gelak2 jugak jom lah tengok cerita ni. masuk hari ni baru 3 hari dia ditayangkan.

okeh la..ate kome semua pegi lah nengoknye..x de le rugi.teman bagi 4 /5 bintang untuk antu kak limoh ni.nak bagi bintang penuh rase nye idok le sesuai sbb ujung ceritanye idok ler berapa best sgt .ate tapi boleh le lagi teman terima ending rupe itu…

———————————————–

ehem2..promote cerita ni weh…ok x bro? ok la kan? its better la from nothing 😛

 

 


:: bukan saya punya..

aah…dia pandai pujuk.saya kecik hati dengan dia.dia sedaya upaya mencuba untuk menghubungi saya…tadaaaaaa!!! tp sekejap je la saya berasa hati. saya kan mana ada lama2 nak marah orang.nak benci orang kan. nak merajuk lama2 lagi lah x da. kalo diri tu comel sesuai la kan nk merajuk2 ni….tapi….dia bukan saya yang punya…dia orang lain yang punya. saya menumpang sekejap kasih dia. sementara dia ada rasa nak kasihkan saya. saya terima walaupun untuk sekejap. terima kasih……………..saya x kan cakap saya tggu dia sebab saya tahu dalam hati dia sudah ada yang lain.dan x kan ada untuk saya. kasih untuk saya hanya sekejap je. terima kasih untuk perasaan yang dipinjamkan sekejap ni yer.

doakan saya bahagia seperti kamu juga……

 

 

 


:: auni in the house….

sepatutnya tukar tajuk kan? auni in the ultraviolet box…

okeh..inilah ahli baru dalam keluarga saya. QU AUNI ADFI nama mama dengan papa register. dialah yang memecah rekod dalam keluarga kecik kami yang dapat ‘jaundice’ atau erti kata lain penyakit kuning. semasa 1st time i met her…dia dalam berkeadaan begini. lepas ni x tahu la bila lagi dapat jumpa dia. kenduri cukur jambul dia nanti.mungkin lah.

okeh la. ini saya sekadar menyempat jerk ni. sebab penat hendak sidai baju kan.tu yang berehat sebentar. jumpa nanti ya!

 


:: alahai Qu Ibad…..

Lepas nenek bercakap dengan telefon……….

Ibad :  nenek cakap dengan siapa tu? kawan nenek ke?

Nenek: nenek cakap dengan acik….

Ibad: acik…acik tanya ibad x?

———————————————————————————————————————-

Nenek, papa, ibad pergi pasar. naik motor.papa dah naik.ibad duduk depan.nenek pulak nak naik.

ibad: nenek duduk elok2. nanti jatuh!

nenek: tau lah nenek.

ibad: nenek pegang papa kuat2.nanti jatuhhhh!

———————————————————————————————————————

Ibad duduk dalam kereta dengan acik.seat belakang.tengok botol air mineral banyak

ibad: ni siapa punya?

acik: acik la

ibad: yang ini siapa punya?

acik: acik jugak

ibad: eee…acik  minum banyak2!! nanti muntah la!!!!

———————————————————————————————————————-

Tengok baby auni nenen ngn mama

acik: boleh x acik nak nenek mama?

ibad: eee…geli la acik ni! x bolehh!!!

———————————————————————————————————————-

Tengok gambar spa ikan dalam handphone acik

ibad: fish tu gigit kaki acik ke?

acik: aah…

ibad: eee…sakit..ibad x nak…

acik: ok.kalo ibad x nk, nak bg fish tu gigit siapa?

ibad:.err…er…er…

acik: nenek boleh?

ibad: x boleh

acik: mama ke?

ibad: x boleh la.nanti mama sakit….

acik: ok2…kta bg fish gigit auni yer?

ibad: eee…x boleh la! kesian la baby ibad tu! acik ni!

acik: ok..bg fish tu gigit acik jer..

ibad: eee…..acik ni! acik jangan dah pegi dkt fish tu.nanti fish tu gigit lagi. kenapa acik pegi dkt fish tu?

———————————————————————————————————————

mama suruh ibad pergi kencing

mama: ibad….ibad nk syuuu x?

ibad: mama ni…cakap lah ibad nek pergi kencing…..bukan syuuu la!

——————————————————————————————————————-

eeee…..geramm..makin banyak cakap!

rindu budak ini!!!!