:: hidup ini memang dipasang pasangkan….

Terpanggil sy hendak menulis di sini. bukannya apa..tengah2 bekerja ni dan mengantuk memikirkan ayat yang terbaik untuk LCP..teringat sy dengan benda yg sy terima pagi td. sy rs semua org tahu yg keychain yg ade for men and ladies tu…atau istilah lain..couple keychain. iye..sy mendapat benda itu td. ingatan mereka yg melancong dan meninggalkan awak2 semua di sini..hehe. x de la sy mengupload gmbr keychain tu di sini. just nice keychain…sy mendapat sepasang keychain mickey and minnie mouse. untuk cik minnie mmg la kepunyaan sy kan..untuk encik mickey? (thinking)

kta hidup dekat atas muka bumi ni memang Allah dah tentukan siapa pasangan untuk kita. siapa yang sesuai dan layak untuk kta.siapa orgnya..selagi belum sampai masa, kta x kan tahu siapakah org itu.. betulkan? tp kalau kta dh jumpa pasangan kta tp kta x tahu dia tu untuk kta ke bukan, Allah tetap akan  bagi jalan untuk permudahkan urusan.iye…sy sgt percaya yg itu!

ada org kata, pasangan kta tu selalu nya akan sama je dgn kta..atau senang lagi terang adalah sekufu. maksudnya..kalau kta ni perangai ala2 T-bag dalam prison break tu janganlah berangan nak dapat nur amina dlm nur kasih tu kan. (maaf la..sy bagi contoh t-bag tu sbb org yg jarang tgk cerita ganas2 ni x tahu nk bg contoh yg havoc2 tu. tp prison break mmg sy folo la..ngeeee). itu pendapat sesetengah org la. kta akan mendapat pasangan tu sama je ngn kta. kta layak untuk dia..dia layak untuk kta.

mcm mereka ni la kan…ha..kan sama tu..kan padan tu. sy suka mr. dia tu..nampak gagah perkasa jerk di sebelah.(tp mcm serabut kan?byk sangat bulu..ngeee)

tapi ada juga sy mendengar, mungkin pasangan kta itu kontra dengan kta. kta ni x berapa baik dan mungkin akan dapat  yang baik. tujuannya supaya apa yg kurang boleh ditopup jd sempurna. entah la. sy x berapa pasti. sy bukannya arif untuk benda-benda mcm ini. tp apa salahnya kan kalo terdapat banyak perbezaan dengan pasangan kta. jnji kta terima dia dengan ikhlas dan dia pun menerima kta dengan ikhlas. sy rs kalau semuanya ikhlas, jujur tiada masalah kan?

tengok tu? x kisah pun berbeza kan..janji saling menerima satu sama lain kan. sy rs x de masalah..

dan saya masih terfikir…kalau diikutkan..bukan benda bernya jerk nk ada pasangan…benda yg x bernyawa pun nk ada gak kan pasangan dia. betul x?

kan….betul x sy ckp..selalunya kalau ade sudu mesti ada garfu. tp kalo salah satu x de pun boleh jerk guna pakai. tp kalo dua2 digunakan bersama kan lagi seronok nk mkn…hehe..

dan lagi satu…

hehe..kan? x kan lah nk pakai sebelah sahaja. ape cerita yg lagi sebelah. betul x? kalau sy la…if i bought new socks, i must try both side. x mo try sebelah jerk. nnt kalo try 1 jerk..yg 1 tu akan kembang dulu..haha. so kalau nk kembang..biarkan kembang dua2 serentak. itu sy la. pemikiran yg ntah ape2. tp kan…betullah…x kan kta nk pkai sebelah jerk stokin kan. x kan kta nk pkai dua2 belah but different pattern or color. pun mcm cacat kan… jd pikir2 lah yer….:P

mm..byk kan lagi benda2 yg ade mmg kena ada pasangan. x kanlah sy nk senaraikan semua. kalau sy ada masa lapang yg byk..mungkin. tp kalau yer…KALAU..

akhir kata saya…sy kalau boleh nk sy dan pasangan sy mcm ini…

eh..bukan lah menjadi kucing. maksud sy…sy nk pasangan sy syg kan sy. dan bila org lain tgk sy dan pasangan sy…mm…’sesuai la diaorg tu’..mcm tu la…hahaha

tp persoalannya….siapa tu?

x per..sy sgt percaya apa yg telah ditentukan untuk sy!

ok lah…habis di sini yer. jangan sunyi yer dari jenguk ke sini. sampai jumpa nanti ya!

 

 

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

One response to “:: hidup ini memang dipasang pasangkan….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: