Monthly Archives: November 2010

:: hidup ini memang dipasang pasangkan….

Terpanggil sy hendak menulis di sini. bukannya apa..tengah2 bekerja ni dan mengantuk memikirkan ayat yang terbaik untuk LCP..teringat sy dengan benda yg sy terima pagi td. sy rs semua org tahu yg keychain yg ade for men and ladies tu…atau istilah lain..couple keychain. iye..sy mendapat benda itu td. ingatan mereka yg melancong dan meninggalkan awak2 semua di sini..hehe. x de la sy mengupload gmbr keychain tu di sini. just nice keychain…sy mendapat sepasang keychain mickey and minnie mouse. untuk cik minnie mmg la kepunyaan sy kan..untuk encik mickey? (thinking)

kta hidup dekat atas muka bumi ni memang Allah dah tentukan siapa pasangan untuk kita. siapa yang sesuai dan layak untuk kta.siapa orgnya..selagi belum sampai masa, kta x kan tahu siapakah org itu.. betulkan? tp kalau kta dh jumpa pasangan kta tp kta x tahu dia tu untuk kta ke bukan, Allah tetap akan  bagi jalan untuk permudahkan urusan.iye…sy sgt percaya yg itu!

ada org kata, pasangan kta tu selalu nya akan sama je dgn kta..atau senang lagi terang adalah sekufu. maksudnya..kalau kta ni perangai ala2 T-bag dalam prison break tu janganlah berangan nak dapat nur amina dlm nur kasih tu kan. (maaf la..sy bagi contoh t-bag tu sbb org yg jarang tgk cerita ganas2 ni x tahu nk bg contoh yg havoc2 tu. tp prison break mmg sy folo la..ngeeee). itu pendapat sesetengah org la. kta akan mendapat pasangan tu sama je ngn kta. kta layak untuk dia..dia layak untuk kta.

mcm mereka ni la kan…ha..kan sama tu..kan padan tu. sy suka mr. dia tu..nampak gagah perkasa jerk di sebelah.(tp mcm serabut kan?byk sangat bulu..ngeee)

tapi ada juga sy mendengar, mungkin pasangan kta itu kontra dengan kta. kta ni x berapa baik dan mungkin akan dapat  yang baik. tujuannya supaya apa yg kurang boleh ditopup jd sempurna. entah la. sy x berapa pasti. sy bukannya arif untuk benda-benda mcm ini. tp apa salahnya kan kalo terdapat banyak perbezaan dengan pasangan kta. jnji kta terima dia dengan ikhlas dan dia pun menerima kta dengan ikhlas. sy rs kalau semuanya ikhlas, jujur tiada masalah kan?

tengok tu? x kisah pun berbeza kan..janji saling menerima satu sama lain kan. sy rs x de masalah..

dan saya masih terfikir…kalau diikutkan..bukan benda bernya jerk nk ada pasangan…benda yg x bernyawa pun nk ada gak kan pasangan dia. betul x?

kan….betul x sy ckp..selalunya kalau ade sudu mesti ada garfu. tp kalo salah satu x de pun boleh jerk guna pakai. tp kalo dua2 digunakan bersama kan lagi seronok nk mkn…hehe..

dan lagi satu…

hehe..kan? x kan lah nk pakai sebelah sahaja. ape cerita yg lagi sebelah. betul x? kalau sy la…if i bought new socks, i must try both side. x mo try sebelah jerk. nnt kalo try 1 jerk..yg 1 tu akan kembang dulu..haha. so kalau nk kembang..biarkan kembang dua2 serentak. itu sy la. pemikiran yg ntah ape2. tp kan…betullah…x kan kta nk pkai sebelah jerk stokin kan. x kan kta nk pkai dua2 belah but different pattern or color. pun mcm cacat kan… jd pikir2 lah yer….:P

mm..byk kan lagi benda2 yg ade mmg kena ada pasangan. x kanlah sy nk senaraikan semua. kalau sy ada masa lapang yg byk..mungkin. tp kalau yer…KALAU..

akhir kata saya…sy kalau boleh nk sy dan pasangan sy mcm ini…

eh..bukan lah menjadi kucing. maksud sy…sy nk pasangan sy syg kan sy. dan bila org lain tgk sy dan pasangan sy…mm…’sesuai la diaorg tu’..mcm tu la…hahaha

tp persoalannya….siapa tu?

x per..sy sgt percaya apa yg telah ditentukan untuk sy!

ok lah…habis di sini yer. jangan sunyi yer dari jenguk ke sini. sampai jumpa nanti ya!

 

 

Advertisements

::………………

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku

 

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan


:: Aidiladha…….

ni gambar ibad sempena hari raya aidilfitri hari tu yer..

ok lah..x mahu cakap banyak dan panjang2.

-SELAMAT BERCUTI DAN SELAMAT MENJALANKAN IBADAH KORBAN-


:: saya akan terus suka dia….

sy sgt terkejut bila sy tahu dia sudah tiada di dunia ini. itu lah dia..shamrin – fotograf.agak terkejut lah sy sbb sy mcm ternampak2 di dalam tv. sy rs dia lah satu-satunya penyanyi yg stock2 mcm dia yg sy suka dari sy kecik2 sampai sy umur sekarang.

tp nk buat mcm mn. Allah lagi sayangkan dia. semoga dia tenang di sana dan di tempatkan di kalangan mereka yang beriman. InsyaAllah.

Al-Fatihah..

————————————————————————————————————————

 

sy sgt suka lagu ini dan boleh dikatakan hampir setiap hari sy mendengar lagi2 ketika sy duduk berseorangan..

iye..sy mengaku sy rs rindu..


:: heppp……….

Hendak makan sushi lagi!!!!

abg..jom teman org mkn sushi!! ( kalo ade org yg bernama abg la yg tahu diri dia tu abg..jom teman org mkn sushi)

————————————————————————————————————————

mls nk cerita banyak2. just terbaca dari blog seorang serikandi sesama islam yang blognya sy x kan bubuh dlm list bloggist sy ni =)

 

‘ada beza sabar dengan pasrah. Kalau kita pasrah, kita relakan apa-apa yang berlaku, dan tak buat apa-apa untuk ubah keadaan itu. Tapi kalau sabar, maksudnya kita terima perkara itu, dan kita terima hakikat bahawa Allah ada sediakan rancangan lebih baik untuk kita, dan ada hikmah dengan apa yang kita sedang hadapi. Dan kita teruskan berdoa untuk apa yang kita mahu’

 

sudah lah yer…sy macam penat di situ sbb baru lepas memerah otak membina ayat2 yang memberansangkan untuk laporan yg akan bos sy check kejap lagi. tgh hantar print tu. tu yg menyempat di sini.

eh..sy ade peneman tidur yg baru. dia setia pulak skrg untuk sy. agak pelikkan? dia syg kat sy ke atau dia kesian kat sy yg berseorangan?

jd sy pun positif dgn mengambil andaian pertama itu sebagai jwpn. sekarang dia lg mengambil berat terhadap diri sy. ehem3.jgn ade udang disebalik batu ya!

heppp…x baik bersangka burukkan? anggap saja dia ikhlas untuk sy! =)

eh..ok la..sy berundur kan kerusi untuk mengambil report yg siap diprint

jangan sunyi dr melawat blog sy

sampai jumpa nnt!]

daa….

-maaf…sy belum rasa nk syg semua org lg-


:: Sekeping hati dibawa berlari……………….

(illustrasi ni ambil di yahoo search image yer)

mm…kejam kan gmbr tu? hati yg dipijak2. sy bukanlah nk menggambarkan hati sy sebegitu sekarang. tp sy nk menceritakan sy x suka ape yg hati sy rs skrg. org ckp kalau ikut hati…MATI…betul ke? eh..maaf lah kalau entry kali ini mcm touchy2 ckit. hati sy x berapa seronok. entah la..kalau la sy boleh bwk lari hati ni pergi jauh dr ape yg sy rs sekarang, mmg sy nk bwk…… sy x nk hati yg sy rs skrg ni duduk dalam badan sy lama2. nnt lama2 jd rosak pulak hati tu.jd x cantikkan?

sy hendakkan hati yg senyum, ketawa, gembira…..boleh kan sy dpt hati mcm tu sbnrnya.betul tak? semuanya sy yg kena create sndr la. tp sy kna jugak perlu org sekeliling yg ade dkt dgn sy membantu sy..mm..belum ape2 sy kena tengking. sy diminta membuat keputusan tp bila sy buat keputusan, keputusan sy dicakap ntah ape2. sy dimarah..mcm mn tu yer?

tp sy boleh juga bw lari hati sy dari perkara sebegitu dgn menjauhkan diri daripada itu. betul x? boleh ke sy menjauhkan diri? mestilah boleh! semua benda yg positif ade lah boleh kan….jd sy kena positifkan diri la utk keluar dari kepompong yg sama. sy kena belajar menjadi seorang yg kuat hati kalo sy nk melarikan hati sy daripada perkara sekarang dan bw balik hati baru!!

(illistrasi ini juga diambil dari yahoo image search yer..)

dan cakap pasal hati dan hati…..sy sedih sbb hati sy yg kecik ni x mampu nk sy agih2kan secara sempurna kepada mereka2 disekeliling sy. sy tahu sy bukan la seorang yg sempurna tp sy terkilan ade org upset dgn sy. tp sy terfikir, org upset, marah, benci dekat sy..semuanya lepaskan terus ke sy. tp kenapa sy x reti nk buat mcm tu? sy smp sy x jd diri sy semata2 nk jg hati org sekeliling sy. sy x boleh pun akan sy mencuba untuk boleh semata2 x nk org sedih dgn sy. tp sy tetap x dapat ape2 dgn semua itu. yg sy dapat….sy ni penipu, pembawa masalah, spoiler…semua itu adalah sy….

mm..ok lah….dh byk sgt rasanya sy menulis utk kali ini…

-hanya hati yang bersih akan menyayangi hati dengan sepenuh hati-

sampai jumpa nanti!

saya sayang semua orang yang sayang saya =)