:: percubaan yang..ok la…

Sebenarnya banyak benda yang sy nk kongsi kat page ni. sy mencuba untuk menulis, mengupdate..sy cuba yer! tp…ape yg sy nk share sblm ni sy peram dan entry kali ini sy share benda lain lak. hehe.

dan lagi sekali sy mntak maaf jika entry yg kali ini juga tidak diselingkan (betulke perkatan ni?)dgn ape2 gambar. mm..bukan sy x nk upload tp skrg sy mengupdate page menggunakan pc office. internet mmg laju. x payah pkai unifi pun tetap laju. tp masa tidak berapa mengizinkan. org kata sy mencuba untuk menyempat. mcm skrg la..sy sorg2 tggal dekat office. so x de mood nk buat kerja, sy mengupdate la… :p

ok, sy nk cerita..mlm td selepas balik keje, datang la mood sy untuk memasak. mcm suprise kan? haha. itu adalah disebabkan sy sudah tidak tahu nk mkn ape dgn tahap kebuluran yang menjitu. sy mcm dh bosan mkn dekat kedai, mkn fastfood, minum susu, mkn roti…

arghhh!!!bosan!!

sy pun pergilah mencari ape yg boleh dibeli dikedai waktu2 pukul  8 mlm ni. actually sy x tahu nk cr kedai yg mn satu di usj4 ni…so sy belasah jerk pergi kedai runcit yg area petronas shell sana tu. sy dah terpikir, kalo x de ape2 mmg sy masak sardin goreng jerk…mksudnye ikan sardin dalam tin tu sy goreng jerk dan makan dngan tuang kicap..senang kan? x payah sy nk siang ikan..haha

ok..sy pegi kdai dan mencapai tin ikan sardin..tp..sy ternampak sepotong peha ayam tetiba..pun sy mencapai..jd dgn gaya expert nye sy mencapai benda2 basic seperti bawang dan cili padi..dan sy terdapat idea ape yg ili tulis dalam blog dia. sy masak nasi, ketuk2 sikit ayam tu bg lagi kecik2..then dgn gaya mahir sy pun memasak

sy x de la gmbr nk bubuh sbb x cantik untuk ditayangkan…rs? haha…mm..pentester sy mkn dgn tiada bunyi so sy proceed menjadi la ayam masak ijau sy tu. sbb pentester sy x ckp ape2. sedap pun x, x sedap pun x…dia mkn shj. atau sbb ktaorg mkn dh agak lewat mlm kan so feel untuk menjamah ns tu x ade. dan disebabkan dia hendak menjaga hati sy so dia mkn jugak.mungkin jugak. sy pun x tahu. tp sy mcm frust sbb sy x mampu nk hijaukan lagi ayam itu sbb kalo nk hijau kena bykkan lagi cili yg kaler hijau. kang sy plak yg x mampu nk mkn….

x kisah la..jnji sy x hidangkan ikan sardin goreng semata2 untuk pentester sy…eh, sy bukan masak ayam shj yer, sy msak ngn kuah yg ade pucuk suun sekali dan telur dadar.haha.agak cemerlang la kan tuk beginner seperti sy masak 3 benda exclude nasi dalam ms x smp sejam. tp loser la kan…sbb simple goreng2 jerk…

ok…hbs cerita..

jangan sunyi dr jenguk blog saya

jumpa nanti ya!

saya sayang semua orang yang sayang saya…

 

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: