Monthly Archives: October 2010

:: percubaan yang..ok la…

Sebenarnya banyak benda yang sy nk kongsi kat page ni. sy mencuba untuk menulis, mengupdate..sy cuba yer! tp…ape yg sy nk share sblm ni sy peram dan entry kali ini sy share benda lain lak. hehe.

dan lagi sekali sy mntak maaf jika entry yg kali ini juga tidak diselingkan (betulke perkatan ni?)dgn ape2 gambar. mm..bukan sy x nk upload tp skrg sy mengupdate page menggunakan pc office. internet mmg laju. x payah pkai unifi pun tetap laju. tp masa tidak berapa mengizinkan. org kata sy mencuba untuk menyempat. mcm skrg la..sy sorg2 tggal dekat office. so x de mood nk buat kerja, sy mengupdate la… :p

ok, sy nk cerita..mlm td selepas balik keje, datang la mood sy untuk memasak. mcm suprise kan? haha. itu adalah disebabkan sy sudah tidak tahu nk mkn ape dgn tahap kebuluran yang menjitu. sy mcm dh bosan mkn dekat kedai, mkn fastfood, minum susu, mkn roti…

arghhh!!!bosan!!

sy pun pergilah mencari ape yg boleh dibeli dikedai waktu2 pukul  8 mlm ni. actually sy x tahu nk cr kedai yg mn satu di usj4 ni…so sy belasah jerk pergi kedai runcit yg area petronas shell sana tu. sy dah terpikir, kalo x de ape2 mmg sy masak sardin goreng jerk…mksudnye ikan sardin dalam tin tu sy goreng jerk dan makan dngan tuang kicap..senang kan? x payah sy nk siang ikan..haha

ok..sy pegi kdai dan mencapai tin ikan sardin..tp..sy ternampak sepotong peha ayam tetiba..pun sy mencapai..jd dgn gaya expert nye sy mencapai benda2 basic seperti bawang dan cili padi..dan sy terdapat idea ape yg ili tulis dalam blog dia. sy masak nasi, ketuk2 sikit ayam tu bg lagi kecik2..then dgn gaya mahir sy pun memasak

sy x de la gmbr nk bubuh sbb x cantik untuk ditayangkan…rs? haha…mm..pentester sy mkn dgn tiada bunyi so sy proceed menjadi la ayam masak ijau sy tu. sbb pentester sy x ckp ape2. sedap pun x, x sedap pun x…dia mkn shj. atau sbb ktaorg mkn dh agak lewat mlm kan so feel untuk menjamah ns tu x ade. dan disebabkan dia hendak menjaga hati sy so dia mkn jugak.mungkin jugak. sy pun x tahu. tp sy mcm frust sbb sy x mampu nk hijaukan lagi ayam itu sbb kalo nk hijau kena bykkan lagi cili yg kaler hijau. kang sy plak yg x mampu nk mkn….

x kisah la..jnji sy x hidangkan ikan sardin goreng semata2 untuk pentester sy…eh, sy bukan masak ayam shj yer, sy msak ngn kuah yg ade pucuk suun sekali dan telur dadar.haha.agak cemerlang la kan tuk beginner seperti sy masak 3 benda exclude nasi dalam ms x smp sejam. tp loser la kan…sbb simple goreng2 jerk…

ok…hbs cerita..

jangan sunyi dr jenguk blog saya

jumpa nanti ya!

saya sayang semua orang yang sayang saya…

 


:: Function…away…

————-Saya sedang bercuti—————–

nk update mcm2 kt cni tetapi tggu sy balik kawasan jajahan dulu yer

sampai jumpa nanti ya!

saya sayang semua orang yang sayang saya…


manusia ini bukan dicipta macam robot….

salam kawan2..

ade lebih kurang 10 mnit sebelum sy start keje balik sy hendak mengupdate page sy ni. harap2 berjaya lah tanpa gangguan yer. mengingatkan kerja yg x pernah habis n non stop buat sy rasa nk termuntah, nk tdo x nk bangun2, nk mkn byk2,nk duduk diam..semua sy hendak lah.

kalo lah sy ni mmg diciptakan sebagai robot ( tp x nk lah sbb robot x cantikkan..) mungkin x lama lagi skru2 tangan kaki tercabut.lampu kt dada yg warna merah kt dada tu menyala2. ( tp tu mcm oltromen plak). 2 projek yg sy handle last week belum habis sebetulnya lg. mksdnye sy belum final submisson kt majlis la.just submit kt client. ditambah plak dgn 5 projek serentak utk submission mggu ni. sy br la nk tarik nafas lega ckit…ckit la…tba2 ade plak yg baru.mm…

sbnrnya projek ni dh pending sebelum ry lg. sy nk sudahkan yg ini, ade pulak projek baru yg dtg bertimpa2 dan kehendakkan kadar segera. tu yg menjadi x siap tu projek yg ini. kdg2 rs mcm geram je.bos tahu cr projek jerk. dia x tahu kaki dan tgn dia x ckup…mm..entah la..dh nasib jd kuli..mcm ni la.

mm..agak suramkan page sy sejak akhir2 ni. sy x bubuh ape2 gmbr ke ape ke. sy x sempat hendak memilih.

ok la. jgn sunyi dari melawat page sy ni. jumpa nanti ya!

 

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


:: oo…x rindu yerr…..

Tajuk entry kali ini bukanlah saya tujukan kepada buah hati sy ke, boyfriend sy ke, bakal encik suami ke ataupun sesiapa la yg berlainan jantina dgn sy…tp sy tujukan khas untuk org bernama…..

EMAK!!!!!!!

atau dengan erti kata lain..mummy….

mami mami mintak duit..mintak seringgit..membeli coklett…. eh2..ternyanyi plak lagu boboi ni…awak tahu ke lagu ape tu? nk tahu cr sendiri la yer…lagu boboi org brunei tu…lagu2 yg disuka oleh adik beradik sy..lagi part mami mami mintak duit tu…

eh2…sy bkn nk cerita pasal lagu tu..sy nk cerita pasal yg mumy sy ckp dia x rindu sy..ishh..ade ke patut? x patut kan…ye la, ade la dkt 2 mggu kan sy x blk umah kan..oo..jd maknanye dekat 2 mggu la sy basuh baju sndr ek? agak cemerlang gak kan la sy. eh..x cemerlang la sbb baju mggu lepas x basuh lagi..haha

nk cerita ape yer? sy nk upload gmbr yg ade dr hp cabuk sy ni tp sydh x tahu mn sy letak cable hp tu. jd tggu gmbr tu dh basi la yer br sy letak sini.

ha..sy nk cerita pasal keja plak. sbb skrg dh pkul 1945 and sy pun still lg kt ofis jd cite ckit la yer pasal keje. tp x boleh cerita lebih2 sbb rahsia kan projek2 ni. ade satu projek ni..mm..pemaju ni aka client ofis ni la telah membelanjakan 20 juta untuk kerajaan negeri..hohoho..byk gila kan duit dia..kalo sy sebut tmpat kt mn masti rmai la yg tahu. projek ni kalo dh siap semua mmg bagus dan cemerlang..tp sy terfikir la mcm mn keadaan kalo benda tu tgh contruction nnt…kompem jem gila kt c2 sbb yg sedia ada skrg pun pg, ptg malam jem..tp x pe, cdgnnye nnt bila dh siap akan mengurangkan kesesakan lalulintas kt c2…harap2 ok la. siapa yg familiar dgn jb, keadaan kt c2 nnt akan jd mcm flyover yg dekat perling tu….flyover pelik..tp x de la exactly sama mcm kt ct perling tu ( sy fokuskan dkt traffic sbb sy tgh bc report traffic dia..haha)

——————————————————————————————————————————-

ehem2..tu cerita mlm td, ni dh pg esoknye. sy smbung balik nk publish entry ni. okeh la. sy out dulu yer. nnt kalo ade benda nk share sy share lg kt page sy ni..

ok, jgn sunyi dr jenguk page sy ni. jumpa nnt ye!

ws

saya sayang semua orang yang sayang saya =)