Monthly Archives: August 2010

:: therapy session….

kenapa yer sy bagi nama entry kali ini seperti di atas tu ye? entah..sy rs menulis dkt blog ni salah satu terapi mudah tanpa mengganggu org sekeliling….sy rs puas bila sy dpt bercerita ape yg sy nk cerita kt page sy ni…kalo awk2 semua rs blog sy ni mcm byk membebel ke ape…abaikan la page sy ni…sbb sy skrg tgh BERTERAPI di sini!

eh2..emo ke sy? x de la sbnrnye….hik3…sy rs nk bercerita je kt cni. org yg talkative mcm sy ni kan asyik nk bercakap je kan…so kalo sy asyik bercakap dgn org nnt sy ni meng’annoying’kan org sekeliling sy…mm….membebel lagi…kan? 😛

sy nk start cerita dengan sy x tahu nk buat ape bila sy surfing…terukkan sy? sy teringat bos sy selalu ckp..’kta kena tahu ape yg kta nk buat..br la ade tujuan’ ( sila baca dengan nada marah yer…..) sy mcm x reti website mn yg sy boleh jdkan hobi utk sy melayari slepas sy check email2 sy.dulu sy rajin utk dload lagu tp tidak lagi skrg…kenapa ye? sbb sy x sempat dh utk mencari lagu n sy x tahu mn nk simpan lagu2 itu.sy dh xde my personal pc/leppy..ini pun menumpang org lain py..sadis ke cerita sy ni? x de la sgt kan…hik3.

yg sy boleh buat pun..tgk blog kawan2 sy…awak2 semua klik la dkt link tepi page ni yer….yg ade nm kwn2 sy tu..tgk la blog diaorg.cantik2.pandai kwn2 sy ni design blog diaorg…tp sy ade 1 blog (kira feveret sy gak la) yg selalu sy tgk. sy x kenal pun dia tp yg sy tahu dia isteri kepada ofismate bekas boyfriend sy. dia suka bercerita ttg hidup dia dan dia suka share resepi2 yg dia masak. sy teringin juga untuk buat mcm itu tp sy bukan la surirumah mcm dia….frankly speaking, sy ade sedikit uja untuk belajar msk n membaca resepi bila sy bc blog dia.mmm…maaf lah kawan2..sy x nk share adress blog dia kt cni…. 😛

gambar ni x de kena mengena dgn cerita sy yg kt atas tu yer….jgn confuse yer..

siapa ek minah mat salleh ni? hehe..sy pun x kenal.sy kidnap gmbr ni dkt yahoo image search yer…thanks yahoo!

kenapa sy bubuh gmbr ni? sbnrnya sy nk tunjuk rambut dia..sy nk ade rambut mcm itu…cantik x? cantik la untuk dia kan….utk sy? hahaha..entah la. sy mcm suka rambut dia..sy ni bkn lah pandai sgt style2 rambut ni…n kalau tgk style rambut dia ni nmpk mcm serabut ckit kan? tp sy suka n hendak rambut mcm tu…sy akan berusaha untuk jdkan rambut sy mcm itu..siapa2 yg tgk rmbut sy nnt jgn gelakkan yer.. ;))

eh…sy bukan hendakkan kaler rambut mcm tu tau. sy hendak jenis potongan shj ok.

iklan jap…..

suasana hri raya la katakan…ngeeeee

rasa nk sambung entry dgn cerita pasal hati dan perasaan pulak la. lama x wat ayat2 touching ni kan..

hr itu sy bercerita dgn emak, ttg sy dan hubungan sy dgn sang lelaki. sy cerita la mcm2. sy cerita ape yg sang lelaki ckp dgn sy, ape yg sang lelaki buat..dan sy pun x berapa nk igt..tp at lastnya sy buat conclusion la dgn emak yang sy tahu apa sang lelaki ini buat di blkg sy…sy x hendak membesarkan cerita dan x nk sy menyakitkan hati sy sndr so sy lebih suka berdiam diri. sbb sy tahu kebenarannya akan menyakitkan sy. sy amek jln (x tau la jalan tangah ke jalan mudah ni) utk berdiam diri…

n emak pun ckp dengan sy…dgn amek jln sebegitu tujuan untuk x nk menyakitkan hati sendiri kan? n saggup hidup dalam keadaan tipu dan tahu diri ditipu semata2 hendak menjaga hati sendiri daripada sakit….pikirlah sendiri…

sy pun terpikir dgn ayat emak itu…entah…SPEECHLESS la …..

ok2..abeh dh heart2 feeling ni….

eh….sy igtkan mlm ini ade cerita kegemaran sy….tp x de la plak. penat sy tggu…nk tau ke cerita ape yg sy tggu? hik3..jgn gelakkan sy yer…

sy nk tgk……

hik2..hensemkan chef ramsay ni kan? walaupun dh nmpk urat2 tua. mesti awak2 kp sy ntah ape2 kan suka dkt dia ni…sy suka dia sbb dia garang…hahaha…boleh pkai ke alasan sy ni….bulehhh kot..hik3

ok la…sy rs hbs kot sesi terapi utk kali ini. sy hendak sambung tgk tv la.blk umah emak la br sy dpt tgk cerita2 yg sy suka. sggup tgk yg marathon py…

ok la..awak2 semua jgn sunyi dari melawat page sy ni yer…

sy syg semua org yg syg sy =)

wassalam…

Advertisements

:: Selamat Berpuasa Hari Ke 16

Assalamualaikum…..

ee…sy nk update page ni walaupun sy dekat ofis. tggal ber3 shj sy dekat ofis ni..yg lain keluar termasuk lah encik boss itu.

xde specific cerita pun nk sy ceritakan. just x sabar nk tggu besok! besok adalah cuti Nuzul Quran. kawan2 di JB dan di KL bekerja lah ye anda semua. tp……..dalam x sabar2 nk tggu besok untuk bangun lewat…sy mcm terpaksa kena jugak untuk bangun awal…sy ade submisionnnnnnnnnn besokkk dkt client….eee…x sukanyeeeeeeeeeeeeeee. ye la..client itu kerjanye di midvalley…x de isitilah cuti lah untuk besok bg mereka……………

x pe la nor, kerja kan……..(pujuk diri sendiri)

okeh….hr ni dah puasa hr ke 16 kan….mcm dh nk raya kan..tp sy br dgr 1 je lagu raya dlm radio. ke sy jarang dgr radio? puasa kali ini sy agak penat ckit la….mungkin sbb sy tidak sht hr itu dan saki baki sakit itu ade lagi. dan kerja sy yg memerlukan kerahan otak.tp alhamdulillah…sy masih berjaya berpuasa dgn penuhnye sehingga ke hari ini. dan sy harap2 sgt ckup sebulan sy berpuasa untuk tahun ini..(boleh ke?). sy harap sy mampu menahan sabar sepanjang Ramadhan ini walaupun ade beberapa perkara yg membuatkan sy hilang sabar…..

baju raya? mesti lah x de plan nk g beli pun lagi…sy belum buat ape2 persiapan pun nk raya ni. hanya tempah kuih2 yg kawan2 sy jual jerk. sy pun x igt ape yg sy dh order…lg2 abg adam sy…sbuk gak nk menjual kuih raya. abeh dia promote dkt adik2 dia suh beli…bila oder 1 dia suh order lg 1….si kakak wajarlah order byk sbb nk bwk blk umah mentua…si saya ni? nk wat ape byk2…sy rs sesiapa yg promote kuih ry kt sy hampir sy order la semuanya. setiap sorg sy order 1…fair n square yer kwn2….

agak muram kan entry kali ni kalo sy x bubuh gmbr….kejap yer…sy nk attach…

ni gmbr sy waktu bbuka puasa kt holiday inn glenmarie….

kalo kawan2 yg sekosmate sy kenal…yg sblh sy tu..junior kta..sy pggl dia ana. ni sekali farewell party la untuk dia…..dia dh dpt keje kt tmpt lain n dh keje dh pun…

buffet ramadhan kt cni? mm..ok gak…RM78 per person….agak mahal kan? tp berbaloi2…sy yg sepanjang Ramadhan ni x berapa nk bernafsu untuk mkn….tp hr itu…sy rs nk mkn semuanyer……tp x mkn gak..hahaha…sy x berpa gemarkan berbuka puasa la buffet ni sbb untuk org yg x mkn byk dlm satu masa seperti agak rugi la..tp dh ofis byr…pegi je la kan..bukanlah maksud sy ni x byk mkn…tp sy ni jenis..mkn ckit n x hbs dlm satu2 ms….lepas tu jenis tabiat mkn nk mkn byk kali..kira mcm 3 jam sekali nk vr mknn la…hahah

ok la…sy nk off dulu….korang2 semua..selamat berpuasa yer..

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


:: ~~wink3..update…..

puhhh…puhh….aaachooommm….byknye habuk kt cni….sudah agak bersawang page ni kan? entah ade ke x lagi org view page ni…

x pe la..ade ke x de ke, hr ni sy tetap mengupdate…hik3. adalah percubaan berani untuk saya kerana mengupdate blog ketika waktu bekerja. x de la maksud sy ni tgh bersenang lenang x de kerja…wooooo…tidak sama sekali kerana opis ni x de istilah x de kerja. cuma hr ini sy tiada submission or technical comment yg kena sy kejarkan. tapi sy ade 2 LCP yg hendak sy selesaikan. kesan2 bukan sy yg pergi site, jd ade sedikit kelembapan utk sy menghabiskan LCP ini…

mm..kdg2 sy terfikir…bukan lah semua bos tu tahu semuanya, perfect segala2nya…bukan lah sy nk mengata bos sy tp..disebabkan projek ini dia yg pegi site..jd sy x boleh nk komplen lebih2. sy terfikir…dia agak teruja nk pegi site agaknye smp dia terlupa nk captured lain2 gambar dan hy memfokuskan dkt aksesbiliti shj…untuk pergi site lagi sekali adalah bukan budaya kerja di sini…jd dgn usaha gigihnya, sy mencuba berinteraksi dgn encik google….

ok..done untuk itu..

sbnrnya sy xde la byk cerita nk share…tp sy nk share movie yg sy tgk last weekend..movie yg sy tgk ni tiada dalam list movie2 yg sy hendak tgk…kerana menurutkan en.ise dan en.topek…sy pun turutkan. so merekala yg memilih cerita ini. agak kejam kan mereka sbb sy yg kena beratur untuk dapatkan tiket. nasibla barisan x sepanjang mana.

ini lah cerita dia… (images2 ni sy search kt yahoo jerk)

‘despicable me’

cerita katun rupenyer…..dh beli tiket baru lah sy tahu…tp x de la sy regret ke ape..sbb sy mmg suka cerita katun + animasi ni. tp mcm sy cakap di atas td la…cerita ini x termasuk dalam list cerita2 yg sy hendak tgk

🙂

ok la..dalam 5 bintang..sy bg empat la..sbb sy tergelak2 juga tgk movie ini. sy bg sinopsis sikit la yer cerita ni. tp versi sy la..

mm..ape yer nm watak utamao tu? sy x ingat la…tp dia adalah pencuri. ade 1 kes kecurian pyramid. n org yg curi pyramid tu ibarat mcm pencuri yg terhebat la. then si watak utama ni…nk membuktikan dia pun hebat juga…dia hendak mencuri bulan.bunyi mcm mengarutkan? then dia pun hendak wat loan dekat bank jahat utk siapkan roket nk g bulan. sy pendekkan cerita….mcm2 cara la yg si watak utama ni buat  utk mendapat kelulusan loan itu sehingga la dia mengambil anak angkat…

ni anak2 angkat dia..sy igt yg comel ade toncet tu jerk. nm dia agnes. btw, anak angkat dia ade 3…tp gmbr yg ini je sempat sy search kan kt google… (tgh2 kerja la kan). so gmbr ber3 sy x sempat nk pilih. pilih dlm rushing kan..paham2 la…

ok…lets continue, dalam dia nk menjayakan misi dia nk curi bulan, and the same time naluri kebapaan yg dah ade….membuatkan cerita ni lg mcm best la…dia seorang pencuri then tiba2 ade anak angkat2…mcm sweeeeettt jer….ngeeee…mula2 dia mcm x syg anak2 dia..tp sy suka dlm mcm ganas2 dia dia layankan semua ape yg anak2 dia nk…..

ok la…sy mcm x nk la ulas habis2 cerita ni. sbb sy bukan la pengulas cerita. tp cerita ni kelakar la..lg2 tgk karekter makhluk2 ni..

ni konon2 nye org suruhan si watak utama la. diaorg la yg menjadikan cerita ni lg besstttt……

mm…sape2 yg belum tgk…tgk la..kalo rs x nk tgk cerita yg kena fikir…yg nk fun jerk…tgk la cerita ini…

ok la…sy mengambil ms 4 jam nk abehkan entry ni. ini disebabkan sy post ckit2..ngeee…jumpa lagi next time tp sy x jnji bila sy dapat update lagi..

saya sayang semua orang yang sayang saya =)