:: saya dan november

Terlalu lebih masa lapang saya yerk sejak akhir2 ni. sepatutnye saya skrg tgh pening utk mencari tajuk proposal nk tnjuk dkt doc itu tapi serius..saya x de idea! but dont worry..sy akan mencari idea gak..sbb ini bukan Projek Sarjana muda yg boleh suka2 jer buat…mm…boleh ke saya?

ok2..back to blogging…disebabkan saya terlebih masa lapang yg sy sndr create…sy click la application kt facebook tu…ala..kajian bulan lahir dengan sikap yang Dr. Fadzilah Kamsah punya tu…so…sy post la kt cni n kaitkan dgn diri saya…heheh..betul ke x kajian beliau itu..agak x de keje kan? padahal ade 2 software lg sy kena wat research..huk3

Sifat Bulan Lahir untuk bulan November ialah:

Banyak idea dalam perkara.

~~byk idea dalam memusingkan fakta..haha..pekerjaan sy yg sepatutnya adalah peguam. tp sebab mumy lg percaya kt kakak tuk jd peguam so sy pun x jd la..haha..btw..kdg2 la sy byk idea.idea utk org lain lepas. 4 myself? hancus!!

Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.

~~yup…luahan hati bekas boypren dulu..tp kan…kalo betul..mesti phm nye la, sy seorang y suka pendam perasaan.huk3

Berfikiran kehadapan.

~~mesti la sy berfikiran kehadapan.tp..kdg2 jerk sy berfikir mcm tu..selalu sy belasah jerk!

Berfikiran unik dan bijak.

~~haha..ni sy suka! mesti lah! dh terlebih unik n bijak ni..kah3

Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.

~~mmg luarbiasa tapi byknye yg mengarut.haha. sape2 mintak idea mmg kompem sy akan bg tp nasib korg la kan..haha

Pemikiran yang tajam.

~~tu x pasti lak..kadang sy ni kategori bangang skejap pun ade.

Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.

~~ yes!! but i’m not show it for anybody. just keep it myself.

Sesuai jadi seorang doktor.

~~ maybe org lain y lahir dalam bulan ni kot…not me..hik3

Cermat dan teliti.

~~ ni pun bukan sy. sy main taram jerk. jnji lepas…haha

Personaliti yang dinamik.

~~ no idea la sbb ni org lain y observe sy kan..

Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.

~~ yeah!! ini pun sgt tepat! mmg sy sptt jd peguam la…tp rahsia sy org susah nk tau..

Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.

~~ banyak berfikir tu betul..kurang bercakap tu x berapa nk betul tp mesra tu sgt betul..haha

Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.

~~ berani? tgk cite hantu pun tutup muka ngn bantal. tgk disebalik bantal.ntah2 ape2 kan..sama jerk kalo tgk xde bantal pun..bantal tu bukan leh tlg sy pun kalo kena cekik

~~pemurah setia…mm..betul sgt la tu…

~~ byk kesabaran…agak la..tp ade ms sabar sy hilang gak la…tp hilang sabar pun lepas sorg2 jerk.

Terlalu degil dan keras hati.

~~ degil maybe iya…keras hati mungkin x berapa iya..ramai ckp sy seorang y lembut hati

Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.

~~ yup! sgt tepat! just simple cth…aiskrim goreng ngn kek carrot 😛

Tak suka marah kecuali digugat.

~~mmm..betul la tu….marah pun org x pernah takut…camne nk marah?huhu

Mudah ambil berat terhadap orang lain.

~~aah….suka ambil berat org lain..tu pasal sy semakin memberat.hahaha..

Pandai muhasabah diri.

~~ni selalu sgt…

Cara berfikir yang lain dari orang lain.

~~agak selalu gak la terutama dlm discussion but sy x expressed pun ape y sy fikir sbb sy lebih snang jd follower…x berapa nk yakin dgn ape y sy fikir lg2 kalo x de org y sama berfikir mcm sy..huk3

Otak yang sangat tajam.

~~ ee..x berapa nk tajam la..kdg2 ngong gak

Pandai mendorong diri sendiri.

~~x berapa nk pandai sbnrnya tp terpaksa..last2 jd pandai. sape lg nk dorong diri sndr…

Tidak hargai pujian.

~~hargai gak. tp 2 minit lepas tu…mm..rasa biasa jerk..x de lak smp kembang2

Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.

~~adeh! ayat!haha…yela2..betul la tu

Cuba sampai berjaya.

~~ iya…betul la tu..berapa kali nk ulang? 😛

Badan yang sasa.

~~sasa? haha…gedebeh ade la

Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.

~~erk..x tau la..better ask my partner la..ok?

Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.

~~ sangat setuju!

Suka duduk d irumah.

~~sangat x setuju!! tipuuuu..hahah

Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.

~~pun x..rajin x..kemampuan tinggi tu ape y mampu? pun x gak la…

Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.

~~boleh la..

Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.

~~bukan boleh la tp memang!

Bercita-cita tinggi.

~~ aah..cita2 nk g angkasa lepas..mmg la tinggi kn?

Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah.

~~ aah…eh..bukan kt atas td ade lebih kurang gak kan ayat mcm ni..

ok..ngantuk dah!!

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

One response to “:: saya dan november

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: