SaYa SaYaNG SaYa

Manusia ni mudah lupa…bila kita sedih, kta x dapat apa y kta nak..kita akan mencari Dia..sbb kta taw Dia je y kta ada utk mendengar semuanya. Dia Maha Mendengar, Maha Penyayang..then..bila Dia dah penuhi permintaan, kta lupa Dia seketika…kta makin jauh dgn Dia..kta wat benda y Dia x suka…padahal Dia sayang kita sepenuhnya….that’s why la Dia penuhi permintaan kta tp kita….very useless..kta x hargai Dia..

Then…Dia tarik balik nikmat yang Dia bg kta pinjam seketika..sbb Dia Maha Mengetahui dan Dia adalah segala2nya…Dia terlalu sayangkan kta…Dia nak kta sentiasa dekat dengan Dia sbb dia adalah kasih sayang sebenar…Dia taw…kta akan dekat dgn Dia bila kta susah that’s why la dia duga kta.

Ya Allah..Maafkan saya…

Selain Dia..saya taw…hanya saya sahaja yang truely sayang diri saya…hanya saya shj y taw ape y ptt sy lakukan..ape y sy nak..n ape keputusan y ptt sy amek. pendapat org lain sy tetap keep attention…mungkin sy ni kategori ego..org lain nmpk sy seperti lembut hati..follower..penyabar…tp sbnrnya..sy mempunyai ego y sgt tinggi..sy taw ape keputusan y sy nk buat…sy berusaha mencari kebahagiaan tuk diri saya sndr tanpa pertolongan siapa2…

but sy rasa ego sy tercabar when others try to manage my life…try to make decision about me..scr luaran..sy mengikut tp sbnrnya sy memberontak. sbb sy tahu..mereka belum memahami sy..mereka igt…mereka lah spttnye membuat keputusan terhadap sy.. tp ape y saya taw..hanya saya shj y taw ape y sy rs..y sy nk..y sy perlukan..

n hanya saya shj y sayang diri sy….then Thanks Allah because still love me..

if i’m not belonging to anybody in this world but i know..i’m belong to Allah forever…

i love myself

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: