PuTeRiKu~~

Assalamualaikum..

saya bangun awal hari ini. lepas subuh terus x boleh tdo wpun hr tgh suram muram. nak cakap saya tdo awal pun x jugak. konon2 bgn awal nk bw mumy g pasar then nk g breakfast dgn dia. hr ni dia ckp nk bwk sy tgk alice in wonderland (dia bwk sy ke..sy y bwk dia?? mmm) tp tgk la..x bgn2 lagi..huk..huk..

sy stil teringat malam td, my bff not in stable mode. teringat ttg ape y spttnye berlaku dkt dia smlm. dia spttnya dh bergelar isteri smlm tp dh ditakdirkan jodoh dia belum smp. n sy rasa dia seorang yang kuat n tabah

‘HANYA INSAN YANG HEBAT MENERIMA UJIAN YANG HEBAT’

saya mengharapkan  dia adalah seorang wanita yang hebat. yang tidak cepat patah semangat. saya menjadi ‘speechless’ sewaktu dia meluahkan perasaan dia. sbb selepas putus pertunangan dia y pertama (y tarikh kawen spttnye smlm), dia berjaya menemui seseorang yang memberi dia kegembiraan but…fall again..dia sudah 2x plan utk berkawen but dua2 tidak berjaya. she asked me, boleh ke dia nk tempuh tarikh lg satu y spttnye dia nk kawen? maybe org lain pikir..ala just tarikh, tp sy memahami perasaan dia. setabah2 wanita, tetap mengalirkan air mata. wanita adalah insan y halus jiwanya, mudah rapuh. kadang2 sy rasa…hebatnye dugaan y ALLAH bg dkt sy tp ade org lain y lg hebat then me. n i hope my bff boleh hadapi.

Wanita solehah sentiasa tersenyum walau sentiasa diulit dengan ujian kerana dia amat yakin bahawa Allah sentiasa menyayangi dan menjaganya dengan rahmat Allah…”

bff..saya bukan lah seorang yg pandai beri nasihat n berkata-kata. n here, i share this song for you.

Puteriku Sayang
Album : Keizinan Mu
Munsyid : Hijjaz

Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajah mu disebalik tabir diri mu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malu mu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasan mu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya

 

~~SARA~~

saya sayang semua orang yang sayang saya

 

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

2 responses to “PuTeRiKu~~

  • deqnoor

    thanks 4 dis entry… insyaallah everything gonna be alright.

    SARA…. 🙂

  • ayschaa

    owh..
    its ok deqno..
    Allah knows the best!
    Dia bukan menghukum, hanya menguji..
    u knew it better since u’ve got tonne of experiences..

    to be frank,, i was sooo wondering abt this while ago..
    not just me,, but most of kawan2 kot..
    nk tnye tkut x kene tmpat..
    bcause its kind of privacy stuff, and better left unsaid..
    so kay n deqno,thanks for sharing…

    ade 1 lagi bnda yg i was so curious nk tau..
    tp let time decide..;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: