eMoSi~~

Dah nk masuk tgh malam ni…saya terasa nk mengupdate blog. byk benda berlaku ke atas sy hr ini. benda2 yg boleh menyebabkan emosi sy bertukar-tukar. sy happy bekerja hari ini sbb sy mendapat berita yg membina carrier sy. n my mood immediately changed when has moron disturbing me . then sy secara tetiba pulak membuatkan si dia angin kt sy..waa…regret gak. x lama lepas tu sy rs ok when dpt berpot pet pot pet with encik f. then i feel more better when ym with alim. kalo ade graf emosi y boleh sy tnjukkan..mungkin pattern graf sy semakin naik sbb lepas tu dia lak msj sy (bunyi mcm dh ok) n right now mood sy semakin ok..

actually..sy rs nk share perkaitan perempuan dan emosi. sy setuju dgn pendapat y ckp ‘perempuan bertindak mengikut emosi’. sbb sy rs..absolutely YES! sy bg cth tuk dr sy sndr la. emosi sy sering berubah2 mengikut persekitaran n perubahannya dalam satu jangka masa y cepat.

cuba lah kta sbg pompuan ni berfikir…kalo kta tgh merajuk, berapa lama sgt la kta nk merajuk tu. kdg2 kta dh x merajuk pun tp disebabkan ego kta pun sama tinggi dgn lelaki..tu y jd lama. merajuk tu dh x de pun tp ego y melampaui sbnrnya. bg dr saya..sy senang merajuk n sy snang jugak di pujuk. sy bukan nk mntk bmw 5 series tuk pujuk sy tp just mntk ckit je perhatian..kdg2 dgn ayat ‘ ok merajuk dulu, lepas merajuk br call blk’ pun dh wat sy rs seperti di pujuk. itu sy la. org lain sy x tahu..

perasan x sbnrnya kta org pompuan cepat melenting. cuma tahap extreme or x exterme je. se cool mn pun pompuan tu mesti tercuit gak kalo ade ape2 berlaku terutama benda2 y melibatkan hati dn perasaan la, kasih syg la, cinta la ape la.. bila kta rs nk mrh je..terus marah..smp y cakap..nk putus! tp kompem dlm 10 minit lepas tu..kompem cr balik mamat tu…kalo dapat pasgn y penyabar, dh paham perangai..beruntung la.. tp cuba dpt y jns lantak ko la…lantak ko la jawapnye…nk putus? ha..putus la..

back to basic la..bila time shopping..nampak ape je y berkenan..semua nk beli..selagi duit dlm purse y ber note 50 tu berkeping2..selagi tu la membeli. tu y jd phrase ‘wanita bertindak mengikut emosi, lelaki bertindak mengikuyt akal’..emosi seronok, enjoy bershopping.x pikir pun gaji lmbt lg nk masuk..kereta x byr lagi. (hrp2 sy dpt lelaki y bertindak mengikut akal terutama utk bershopping)

sy dah xde idea dh ni…ok..sy tdo dulu

saya sayang semua orang yang sayang saya =)

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: