KaDaNG-KaDaNG~~

Assalamualaikum…

tiba-tiba terasa untuk menulis dekat blog. nak share ape yang sy rasa, tgk and ape y related la. sy bukan lah someone y good in words, nak bermadah2 and so on but i’m trying tuk menulis..

i choose ‘kadang-kadang’ for this entry because this entry based on what am i thinking right now. so many things that we have done n ape yang kta dh buat tu membuatkan kta ‘kadang-kadang’ terfikir. i also write this entry to ‘muhasabah diri’ sy sndr =)

‘kadang-kadang’ kita rs kta ni pandai.sbb kta belajar smpai masuk universiti, kta ada degree,kta ade carrier, kta dapat jawatan yang bagus, ada org keje bwh kita, kta pegang projek itu ini…tp sbnrnya kta x cukup pandai utk itu..byk lagi yang kta kena tahu utk menjadi orang yang pandai. kta belajar smp dpt berjenis2 sijil pun belum tentu kta pandai dalam semua benda. secara teori mmg kta pandai. kta leh selesaikan mslh x+xy=z tp belum tentu kta dpt selesaikan ape punca disebalik terjadinya x+xy=z. ‘kadang-kadang’ kta x terpikir langsung ape disebalik punca berlakunya masalah tu.

‘kadang-kadang’ kta rasa kta dh cukup matang untuk semua perkara. konon-konon pengalaman mengajar kta mcm2 perkara n membuatkan kta rs kta dh ckup matang. tp ‘kadang-kadang’ kta x sedar apa yg kta buat tu benda y menunjukkan kta ni belum ckup matang. kta act as a matured person when someone ask us for some advices but kta x buat pun ape y kta nasihat kan kt org lain tu. kta seolah2 berdrama. berwatak baik, penyelamat tp hakikatnya kta adalah y sebaliknya. cukup matangkah kta utk berlakon seperti org matang?

‘kadang-kadang’ kta rasa kta ni sempurna utk seseorang. kta sayang dia dgn sepenuh hati.kta jujur dgn dia. kta setia dgn dia. kta bg ape y dia nak. kta mengalah bila ade selisih faham. tp sbnrnya itu bukan lah ukuran untuk kta jd sempurna kpd seseorang.  kta akan menjadi sempurna kepada seseorang bila kta menyempurnakan hidup dia. kita baiki kelemahan dia. kta topup ape y kurang dkt dia. kta doakan kesejahteraan dia. kta dekatkan diri dia n kta dengan Allah.

‘kadang-kadang’ kta rs kta hebat bila kta berjaya dapat ape y kta nk. kta dapat kerja best, kta dapat pasangan y kta nak…tp kta lupa the way kta nk dapatkan semua2 tu. kta terlupa y kta pernah jd kejam utk dptkan kehendak kta. kta sakitkan hati pihak lain, kta biarkan org lain menderita. ape y kta tahu..at the end..’aku mesti dapat’. but..kta terlupa setiap apa y kta lakukan..kta akan dapat balasan..what u give, u’ll get back. kta akan dapat sama je apa y kta pernah bg. that’s true!

i’m writing here base on my personal view only. saya x tujukan kepada sesiapa2. i’m sorry if my words tidak menyenangkan. ‘kadang-kadang’ dgn menulis kta merasa satu kepuasan n i feel it now

saya sayang semua orang yang sayang saya =)

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

2 responses to “KaDaNG-KaDaNG~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: