Monthly Archives: March 2010

Hurt..

Seems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were, but I walked away
If only I knew what I know today
I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you’ve done
Forgive all your mistakes
There’s nothing I wouldn’t do
To hear your voice again
Sometimes I wanna call you
But I know you won’t be there

 I’m sorry for blaming you
For everything I just couldn’t do
And I’ve hurt myself by hurting you

Some days I feel broke inside but I won’t admit
Sometimes I just wanna hide ’cause it’s you I miss
And it’s so hard to say goodbye
When it comes to this,
Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?
There’s nothing I wouldn’t do
To have just one more chance
To look into your eyes
And see you looking back

Ohh I’m sorry for blaming you
For everything I just couldn’t do
And I’ve hurt myself

If I had just one more day
I would tell you how much that I’ve missed you
Since you’ve been away
 it’s dangerous
It’s so out of line
To try and turn back time

I’m sorry for blaming you
For everything I just couldn’t do
And I’ve hurt myself by hurting you

Advertisements

SaYa SaYaNG SaYa

Manusia ni mudah lupa…bila kita sedih, kta x dapat apa y kta nak..kita akan mencari Dia..sbb kta taw Dia je y kta ada utk mendengar semuanya. Dia Maha Mendengar, Maha Penyayang..then..bila Dia dah penuhi permintaan, kta lupa Dia seketika…kta makin jauh dgn Dia..kta wat benda y Dia x suka…padahal Dia sayang kita sepenuhnya….that’s why la Dia penuhi permintaan kta tp kita….very useless..kta x hargai Dia..

Then…Dia tarik balik nikmat yang Dia bg kta pinjam seketika..sbb Dia Maha Mengetahui dan Dia adalah segala2nya…Dia terlalu sayangkan kta…Dia nak kta sentiasa dekat dengan Dia sbb dia adalah kasih sayang sebenar…Dia taw…kta akan dekat dgn Dia bila kta susah that’s why la dia duga kta.

Ya Allah..Maafkan saya…

Selain Dia..saya taw…hanya saya sahaja yang truely sayang diri saya…hanya saya shj y taw ape y ptt sy lakukan..ape y sy nak..n ape keputusan y ptt sy amek. pendapat org lain sy tetap keep attention…mungkin sy ni kategori ego..org lain nmpk sy seperti lembut hati..follower..penyabar…tp sbnrnya..sy mempunyai ego y sgt tinggi..sy taw ape keputusan y sy nk buat…sy berusaha mencari kebahagiaan tuk diri saya sndr tanpa pertolongan siapa2…

but sy rasa ego sy tercabar when others try to manage my life…try to make decision about me..scr luaran..sy mengikut tp sbnrnya sy memberontak. sbb sy tahu..mereka belum memahami sy..mereka igt…mereka lah spttnye membuat keputusan terhadap sy.. tp ape y saya taw..hanya saya shj y taw ape y sy rs..y sy nk..y sy perlukan..

n hanya saya shj y sayang diri sy….then Thanks Allah because still love me..

if i’m not belonging to anybody in this world but i know..i’m belong to Allah forever…

i love myself


BeD TiMe SToRY~~

3.15 am..i think its not early bird because all the birds still sleep ( i guess la) n the owl also already feel tired and ready to end shift. i’m still can’t close my eyes. maybe i already have my naps around 1130-1am just now. is’t can we call naps at that time? woke up from naps, pray then i ready to sleep properly..

but…

i can’t sleep?? a lots of things play in my mind…oh no! i wished i can hear the little red riding hood or snow white with seven dwarf or beauty and the beast or humpty dumpty or at least hafal sifir 12…but..its just my wish..if i’m 6 years old right now…maybe all of this will be my bed time story. but, i must face the truth that i am becoming 26th; i’m not a kids. i must think about myself, future, financial, carrier or else..else..else n else again..huk..huk..

now..i’m trying to free my mind and myself… i need to sleep  now because my body is tiring…pls ‘cik mata’…i’m bag u,.i hope i’ll fine my snow white, my little red riding hood after this.. or i’ll try to memorized ‘sifir 43’ perhapss..i  miss that moment..sleep with cinderella..

when i’ll have my ‘dwarf’ to ‘bobok’ me?

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


JiWaNG~~

Dosakah aku menyintaimu
Dan itu bukan kehendakku
Itu juga bukan kemahuanmu
Menodai percintaan ini

Dosakah aku menyintaimu
Setelah engkau dimiliki
Aku gagal memujuk hati ini
Untuk terus melupai dirimu

Izinku berteduh seketika
Merebah rindu pengubat duka
Demi ku menyintaimu
Menyayangi dirimu
Meskipun sekadar dalam mimpi

Pergilah sayang kepadanya
Kerna dia lebih memerlukanmu
Pengorbanan sudah lama jadi milikku
Jangan kau kesali

Aku tidak tahu mengapa harusku
Menyintai dirimu
Mungkinkah kau ada jawapan yang lain
Terangkah padaku
Agar tidak kusesal
Mengharap kasih pada yang berpunya
Agar kita sama merelakan


aDa aPa DeNGaN CiNTa

now i have 30 minutes to share something here. go me! go me! hehehe

What is love?? i think, it is one difficuilt question that do not have fix answer. right? love is mysterious, complex, difficuilt and undefinable. for me.. i can described more words for love. love is patient, kind, envy, jelousy, yearn, accept,appreciate, attention, share, to sulk…heeeee. however, from my understanding, love is just not a physical attractions; it is as spritual and emotional as physical..

i’m not going to share how i know when i’m in love with someone or with whom i’m in love now etc…and currently, i’m not in love mode. just can say, right now, i knew someone who give me strong, who always scolded me, babbled to me and  care in watever i do…even we are not in love..but knew him,  i learn to be more appreciating and accepting.. =)

ok la..just want share this lyric…’ada apa dengan cinta’ by melly goaslow feat. eric (i’m ever karoke this song with ahum)

ADA APA DENGAN CINTA

Satu masa telah terlewati
Benci dan rindu merasuk di kalbu
Ada apa dengan cintaku
Sulit untuk aku ungkap semua

Jangan pernah bibir tertutup
Bicarakan semua yang kau rasakan
Cinta itu kita yang rasa
Bila sengsara hati kan merana

Wahai pujangga cinta
Biar membelai indah
Telaga di kalbuku
Jujurlah pada hatimu

Ada apa dengan cinta
Perbedaan aku dan engkau
Biar menjadi bait
Dalam puisi cinta terindah

Andai bumi terbelah dua
Biar kita tetap saling berpeluk

saya sayang semua orang yang sayang saya =)

 

 

 


SoRRY, No MooD

what happend to me?? so sensitive today. no mood to anybody. but i still have mood to finishing my work ( sometimes, no mood to anybody is good) ah…forget it..

actually, i’m started my day today as usual.normal. wake up, prepared for work, drive…i’m not sure when the mood change. i think when received msj from him. he asked me…where i sleep last night???  i know…his just want confirmation either i go back to kbb or stay at shah alam. don’t know why…i’m touched with his question. immediately crossed my mind…’hey man..u think i’m what type are?’  actually, its my mistake…didn’t answer when he asked last night but..logically, is’t to you need to ask ur partner that kind of question? that’s mean you not trus them? right? ahh….

nkay..pls do not complicated it…

sorry, i’m too pessimisit. but..i love his concern

then…damn to facebook! its also one caused made the mood more spoiled. ah!!! again…i’m touching. (pls la nkay..why so serious ha??) i always said…facebook is a killer then today that hell killing me..sorry..unpublished the reason..damn!

again..again..n again…the moron again (both). pls2 la..don’t disturb me. i’m not interested with your life. i think, long time i’m not involved in your life. pls la. give me chance to build my happiness. pls..pls..pls.. don’t involve me in your problem..

now, i’m trying to smile. i told him that i’m fragile now…and his respon is ‘ ok, nk period kan..so x de la mengidam dah’

huh..man..always said like that when woman’s mood change!

i don’t want love anybody today…x mo! x mo! x mo!


PuTeRiKu~~

Assalamualaikum..

saya bangun awal hari ini. lepas subuh terus x boleh tdo wpun hr tgh suram muram. nak cakap saya tdo awal pun x jugak. konon2 bgn awal nk bw mumy g pasar then nk g breakfast dgn dia. hr ni dia ckp nk bwk sy tgk alice in wonderland (dia bwk sy ke..sy y bwk dia?? mmm) tp tgk la..x bgn2 lagi..huk..huk..

sy stil teringat malam td, my bff not in stable mode. teringat ttg ape y spttnye berlaku dkt dia smlm. dia spttnya dh bergelar isteri smlm tp dh ditakdirkan jodoh dia belum smp. n sy rasa dia seorang yang kuat n tabah

‘HANYA INSAN YANG HEBAT MENERIMA UJIAN YANG HEBAT’

saya mengharapkan  dia adalah seorang wanita yang hebat. yang tidak cepat patah semangat. saya menjadi ‘speechless’ sewaktu dia meluahkan perasaan dia. sbb selepas putus pertunangan dia y pertama (y tarikh kawen spttnye smlm), dia berjaya menemui seseorang yang memberi dia kegembiraan but…fall again..dia sudah 2x plan utk berkawen but dua2 tidak berjaya. she asked me, boleh ke dia nk tempuh tarikh lg satu y spttnye dia nk kawen? maybe org lain pikir..ala just tarikh, tp sy memahami perasaan dia. setabah2 wanita, tetap mengalirkan air mata. wanita adalah insan y halus jiwanya, mudah rapuh. kadang2 sy rasa…hebatnye dugaan y ALLAH bg dkt sy tp ade org lain y lg hebat then me. n i hope my bff boleh hadapi.

Wanita solehah sentiasa tersenyum walau sentiasa diulit dengan ujian kerana dia amat yakin bahawa Allah sentiasa menyayangi dan menjaganya dengan rahmat Allah…”

bff..saya bukan lah seorang yg pandai beri nasihat n berkata-kata. n here, i share this song for you.

Puteriku Sayang
Album : Keizinan Mu
Munsyid : Hijjaz

Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajah mu disebalik tabir diri mu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malu mu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasan mu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya

 

~~SARA~~

saya sayang semua orang yang sayang saya