Monthly Archives: February 2010

MuKa Ku DiBaHaN~~

before merepek panjang….tahniah to ajun…menambahkan bilangan anak sedara we all. she got baby boy today!! to pakcik2 n makcik2 planner…tambahkan bilangan angpaw anda untuk raya kali ini…huhuhu….babies SBW semakin bertambah…tu mak2 n bapak2 diaorg…advice diaorg…jangan jd town planner nnt…kalo x nk hidup huru-hara 😛

ok…back to entry…ade ke muka saya dijadikan uji kaji untuk barang makeup yang baru di beli…adeh…nasib barang makeup cap mahal..ade sape nk bg sy x? rm500+++huhuhu..

dah2..hasilnya x leh nk upload..utk simpanan sendiri…hahaha


GeMBiRa uNTuK iTu~~

 Saya gembira bila mendengar suara dia setelah seminggu dia missing in action. mesej saya dia x balas.marah ke dia dekat saya selepas saya menegurnya..memarahinya (actually marah2 sayang ok).

and today suara dia teman saya sepanjang otw balik dari keje and told me wat happend..saya gembira bila dengar suara dia yang dah ok. semakin kuat. and hope dia jd diri dia yang sebelum ni. walaupun x kan sama mcm dulu.

for you..

i’ll always with you. i’ll be your friend to rely on. i’ll always by your side. no touching2 k. don’t waste ur air mata.ingat..our’s tagline..Tidak sia-sia aku di uji..

‘us’

Allah menguji kita mengikut kemampuan kita. Allah sayang hambaNya dan Dia mahukan kita sentiasa denganNya.

sayang dn..

saya sayang semua orang yang sayang saya =)

 


SaYa SuKa~~

entry ni saya wat betul2 lampu bilik dh tutup.memang saya nak tdo.memandangkan besok kerja. mata dah ngantuk2 ckit tp x leh lak nk lena. bunyi kipas je….aish2..mengganggu kosentrasi org nk tdo je. nk bkk aircond tp br lepas ujan..kang mati beku..huhuhu..

sepanjang malam…focus wat dwg. bapak besar site..huhuhu. lupa mkn. at last..mumy bwk masuk ayam kfc y saya beli ptg td. perghh….makan dlm bilik..adeh! sebenarnya..sy rs nk tulis mlm ni sbb saya teringat n rasa nak share. ade certain benda y saya jd suka

saya suka bila:

dia cakap dia ade kt mana. wpun indirectly. sy x pernah ty dia nak g mana (wpun ade perasaan nk tahu)

dia cakap dia x sihat.dia batuk.dia pening

dia bwk saya pegi tempat kt mana dia suka pergi

dia kutuk saya dengan cakap saya mengada2

dia ckp dia bangga berat dia naik ketika saya berbangga dengan penurunan berat badan

erk…dah la..x nk la cite lebih2…sbb dia yang wat saya tersenyum skrg…tu y teroverbord tu..ok..nak sambung cite lain lak. right now..di saat entry ni di tulis…saya tgh ber ym dgn encik F..dia wat saya rindu secara tiba2. rindu kenangan lama.

encik F oh encik F….

life sy sekarang semakin happy. saya banyak bergelak ketawa. saya senyum bila dapat mesej. sy suka bila berym.sy suka bila dapat call. sy harap kegembiraan ini berterusan. awak doakan saya ek..biar kta sama2 bahagia dgn hidup kta masing2. saya sayang awk n thanks jika awk sayang sy juga. tp syg antara kita..x boleh bwk ke mana-mana because awk sendiri ada jwapannya n saya x nak ubah skema jawapan…hehehe

ok la encik F…saya pun mcm dh ngntuk..nnt kta sambung lagi. hehe (eh..igt ni ym td)

ok…

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


~~HaRi2 KiNi

eh..betul ke ni? betul ke ape y saya lalui sekarang. no long distance anymore. x perlu tggu blk tanah melayu tuk meeting. xperlu tggu cuti panjang utk jumpa. xperlu tggu tiket kapal terbang murah utk balik.x perlu tggu projek siap br ok. x perlu tggu nelayan balik ke darat..x perlu tggu pilot mendarat..NO..NO..NO..

erk…saya di lamun cinta ke?? erk…macam x la..belum terasa nak bercinta. sebab hari-hari saya kini semakin smooth+happy+riang+ade gak tersentap tapi kadang2 (tu pun bila kena marah)

i’m back. i being myself . saya dah jadi diri saya yang dulu. saya dah kembalikan cha kawan2 saya, adik dalam keluarga saya n saya menjadi khamisah kepada diri seseorang..i love when he call me with my name =)

right now;

  1. saya dah pandai merajuk
  2. saya dah expert jalan to…….
  3. saya dah ade aktiviti setiap minggu. 1 day per week. i think enough for the moment
  4. saya tidak memerlukan no celcom saya lagi
  5. saya ade partner nk ajak g tgk teater
  6. saya semakin kerap bergelak ketawa
  7. sy ada tempat nk bergaduh+manja2 (erk..boleh ke?)
  8. saya suka dapat panggilan hari2 wahai si nombor pelik
  9. saya kena pastikan bateri hp bateri saya x flat
  10. SAYA SEMAKIN DEKAT DENGAN ALLAH

saya mendapat perasaan begitu setelah saya di basuh sekali sahaja oleh dia. dengan ayat..jangan nak menjahanamkan diri dengan melibatkan diri dengan jahanam2.(lebih kurang la).

ok..topic lain plak. when somebody tell something personal and more to secret la…its mean..they trust u. they feel comfort with u.dont try to betray them. since once u do that..they will point u as a traitor forever. but if u keep it (even the simple matter)..they will appreciate u as long as  their life. its just reminder for myself. sometime..i’m not strong enough to listen, to advice, to persuade but i’m trying to do that.

hehe..ok..abeh dah merepek di situ.

saya sayang semua orang yang sayang saya =)


aWeSoMe eXPReSSioNS~~~

 


BeHiND THe LoVe’s SeCReTs

Pertemuan ini bagaikan terbuka
Satu rahsia didalam rahsia
Ketika kita sama dikota cinta
Kenikmatan pengabdian yang suci

Dan di waktu itu kau dan aku satu
Berlindung di dalam kebesaran
Tiada kenal erti perpisahan
Penuh restumu oh Tuhan…

Dan kini kita terbuang di awangan
Terpisahlah dari kenyataan
Lalu ada yang terlupa pada perjanjian
Kerna leka dengan kepalsuan

Tersesat kita dalam perjalanan

Kau dan aku kini bertemu kembali
Menunaikan perjanjian sejati
Dalam suka duka jauh terpisah
Terbukalah rahsia cinta

Kau dan aku kini bertemu kembali
Menunaikan perjanjian sejati
Dalam suka duka jauh terpisah
Terbukalah rahsia cinta


NeVer SaY TiDaK~~

right now..mode; mm…campur2 la..hehe. just nk share lagu ni.

Ku pernah punya cinta namun kini ku sedang suka kamu
Cintaku dulu tlah kubuang jauh kini ku ingin kamu

Ku pernah menyendiri di sini ku akan terasa sepi
Walaupun bibir penuh gelak tawa namun hatiku sepi

Jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
Siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
Banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
Kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan
Cinta kita kan abadi

Ku pernah punya cinta namun kini ku sedang suka kamu
Cintaku dulu tlah kubuang jauh kini ku ingin kamu

Jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
Siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
Banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
Kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan

Jangan bilang tidak waktu dicium aku bingung
Namun dada ini bergetar
Makanya sungguh aku mohon
Jangan bilang tidak

 kenapa nk share lagu ni lak. lagu ni igtkan sy sgn encik FE…then si sala nyanyi lak lagu ni….tu y post kt cni..

saya sayang semua orang yang sayang saya =)