Monthly Archives: January 2010

SeMaKiN TaBah~~

today , i’m stronger then yesterday..(mcm nk tulis lirik lagu britney lak kt cni) hehe 😛

kenapa ek aku mcm kuat je hari ni? 😕

  1. sebab smlm sehari suntuk saya dh lepaskan marah dekat faizul kot..
  2. sebab absya being friend to rely on (tq chah..full support)
  3. sebab mlm td saya bc La Tahzan (million thanks to dn .. syg2 dn 🙂 )
  4. sebab smlm mumy masak ns lemak…hehehe
  5. sebab pg td dgr suara pak dewa ( erk..terlibat ke dia ni? x kisah la..jnji leh gado)
  6. sebab tengah ym dengan asraf kawan sue (hehe..mcm2 dia ckp..talkative person)
  7. sebab baca komen2 kawan sestudio kt facebook ( especially about promote yogurt imin, bapak mentua apat, status roy..hehehe)
  8. sebab tgh ym dengan apat juga 😛
  9. sebab pg2 lagi dh main geletek2 dengan bariza ( rindu tiya la)
  10. sebab mlm td dgr suara piko2 ( dia dh pandai nk call acik)
  11. sebab kejap lagi mcm nk kena g pasar malam je
  12. sebab saya semakin sihat (tq2 siapa y mendoakan)
  13. sebab mlm td tido guna aircond (ish…boleh ke bg alasan ni??) boleh la sebab ade aircond saya tido nyenyak…walaupun tersentak2.huhuhu
  14. sebab dh berangan nk smbung master kt jepun…hehehe
  15. sebab mcm x perlu mkn ubat
  16. sebab saya ade kawan2 y support saya.
  17. sebab besok hari sabtu..boleh bangun lambat
  18. sebab belum gaji ( ni bukan kekuatan la sengal)
  19. sebab ade 100 plus..bg saya energy

n last….. sebab saya ade ALLAH

saya sayang semua orang yang sayang saya~~~wink3


i love childrens~~

ntah la. rs nak menangis ke?mm..sesuai ke nk nangis dgn tajuk entry tu..:)

tiba2 petang ni aku rasa mcm ade naluri keibuan lak.(ish..betul ke ni?)mm..ye la, org perempuan kan.kejam2 mn pun mesti ade naluri tu punya la. i’m with my own child?? x taw la bila.. so terpaksa la aku menumpang kasih anak org..tu y sedih tu..sob..sob..

here, i want share irtiyah dalilah’s pictures. i love her with no reason.maybe because she’s cute and love smile.

dia taw bila gambar dia diambil

tgh bercakap sorang2

try to smiling

dengan bariza

bariza sayang tiyah

———————————————————————————————-

ok la..ade gambar2 lain..tp tenet sengal.aku pun mls nk upload. dgn keadaan aku y teraachoomm2 ni…kepala dah wink3…kalo aku rajin..aku bubuh lg gmbr tiyah. k..pray 4 my health! daaa…..


ReeZaL BeRJaYa~~~

hehe…mesti mamat reezal ni bangga aku wat entri ni khas utk dia.hehe. actualy aku mls nk menulis blog hr ni. sbb ntah la..rs mcm sedih bila bkk blog sndr..sesuai lak ngn theme y aku pilih..aish…cammon la cha..hidup belum berakhir..
quote from La Tahzan (after adviced from dn to read this book.thanks dn)

“apa yang sudah pergi, biarkanlah ia pergi”

hee..ok la. nk cite pasal reezal..kawan sek aku. dia pggl aku kamis dulu. n dia la start pggl aku kamis (ciss ko reezal). ym ngn dia jarang2 sbb dia kan byk kje. maklum la.org y menguruskan kewangan kt upsi tu. kang hilan 10sen duit upsi…dia lak kena 😛  n hr ni dia tgur aku kt ym.dia br taw aku dh pindah blk selangor. dh dekat dh ngn dia. n ade ke ajak aku g dating mkn kt kedai area perumahan umah aku. x romantik lgsung la ko reezal. bwk la jauh2 ckit. aku ajak tgk adnan sempit..ko sbuk nk main bola..dush3

mcm sengal je ym ngn reezal jap td…jap aku paste;(mst reezal marah aku)

nkay_aa : so skrg ko tgh malas la ek
reezal berjaya :bukan ari nie je
reezal berjaya : dah berbulan -bulan aku malas
nkay_aa : camne result exam?
nkay_aa : ok?
reezal berjaya : em ok
nkay_aa : apsal ko mls?
reezal berjaya : tah
reezal berjaya : malas je
reezal berjaya : mgkin dah bosan kut
reezal berjaya : huhuhuhuhu
nkay_aa : bosan ngn keje ko ke
nkay_aa (1/25/2010 10:21:47 PM): hehe…tudung manjalara tudung ape weh
nkay_aa : heee
nkay_aa : aku pun x taw
nkay_aa : ko lak taw
reezal berjaya : kakak kat sini
reezal berjaya : sal gaji je beli tudung
reezal berjaya : aku dah tau jenis2 tudung pulak sekarang
nkay_aa : hahaha

———————————————————————————————-

tu ckit je la y aku leh paste conversation aku ngn reezal td…heee…sbb y lain2 tu dh merepek..haha. then dia ckp dia nk smbung wat keje. so aku pun proceed je la. sbb aku pun br dapat task dr boss trough ym gak (senang je boss aku…dia duk bercuti..aku kena jg opis)huhu

tba2…reezal ym aku blk…dlm ht aku ckp gak..ish mamat ni..ckp td nk wat keje.keje malambak la ape la…rupe2 nye dia nk ckp pasal blog..

———————————————————————————————-

reezal berjaya : weh aku baru ushar bolg ko
nkay_aa : mmm
reezal berjaya : (em sempat jugak)
reezal berjaya : apesal ko nie susah sangat
reezal berjaya : banyak je rintangan ko
nkay_aa : mm..ntah
nkay_aa : jgn la..sedih aku kang
nkay_aa : haha
reezal berjaya : alah sori
reezal berjaya : tak sengaja
nkay_aa : heee
nkay_aa : x pe
reezal berjaya : emmm
reezal berjaya : leh tahan jugak ko kan
reezal berjaya : banyak jugak x ko nie
reezal berjaya : kalau tulis dalam buku
reezal berjaya : habislah
nkay_aa : ish..x de la byk
nkay_aa : heeee
reezal berjaya : ;P
nkay_aa : ko ni…ckp wat keje..sempat lak bkk blog aku
nkay_aa : haha
reezal berjaya : tuelah pasal
reezal berjaya : tergerak pulak aku nak ushar
reezal berjaya : ye lah t aku free2 aku sambung balik tengok
nkay_aa : xpe..ushar la
nkay_aa : public kan benda tu
reezal berjaya : em aku sediakan tisu awal2
reezal berjaya : sedey maa
nkay_aa : heeee
reezal berjaya : :’D
nkay_aa : jahat ko

———————————————————————————————-

and disebabkan reezal ckp pasal blog la..aku pun terasa nk menginterframekan dia kt cni…hahaha

k la reezal…jgn marah aku weh…aku suka menyembang ngn ko td..tergelak2 aku. jgn marah ek…only for fun. ok..i’m waiting ur invitation to ajak kuar makan..hahaha


theme~~

aku teringat malam td…faizul msj aku ty pasal blog. ntah blog ape ntah y dia cakap. then dia mengamuk ngn aku. aku pun x taw nape dia mengamuk. sedih gak la aku. dia suka mcm tu. kalo marah org lain ke ape ke…dia suka lepaskan marah dia kt aku. dia igt aku ni x de perasaan ke ape..huhu.. dr mula bercinta smp la x bercinta n sampai la skrg..dia tetap mcm tu.nasib la aku ni kategori penyabar y x berapa nk byk.. kalo la aku ni mcm tunang si sham..kompem dh teruk dh si faizul tu aku maki2 kan. tp nk wat camne..aku marah pun x lepas..nk maki org pun aku maki dlm hati..ee…kadang2 rs mcm nk ketuk2 kepala ni bg marah tu lepas..eeee…geram!!! MySpace
yang macam bangang tu…leh br nk taw alamat blog aku. py la lama aku dh menceburi bidang blog ni..hasil dr pengaruh apat. huhu. x guna kalo ade bf y x taw pasal gf sndr. si faizul tu ibarat gajah kt depan mata x nmpk..semut kt seberang lautan nmpk. tp aku bukan gajah la..

ha..kan dh merepek pasal faizul. kdg2 terpikir…waktu nk dulu mcm beriya. kalo la aku kuarkan blk msj2 kt friendster y dia bg…huh..nnt kata aku mengungkit lak. lantak la dia. selagi aku ni mmpu nk bersbar..sabar la..

ok..back tu tajuk entry kt atas tu..~~theme..ni dh tahap bosan aku main la tukar2 theme blog aku ni..dekat dlm library wordpress ni bukan ade byk pun…nm aku nk create theme sndr..x taw la bila kan..opinion aku la kan…wordpress ni more formal compare to blogspot. tu y theme2 y ade ala2 skema and formal la..y funky2 ke..glemorouse ke..susah la nk jumpa..

so setelah aku main tukar2 theme utk mengisi tahap kebosanan aku…ni la y aku pilih. kalo sebelum ni warna hijau…n today aku pilih theme emire utk theme blog aku ni.

tuk faizul y tercinta…pandai2 la cr ape blog aku..(i think should change this topic la..not theme but m.a.r.a.h)


~~kuat ke..

kuat ke aku tuk hadapi dugaan yang aku dapat ni? aku selalu terpikir dalam hati..tp aku percaya…setiap benda yang terjadi kt diri aku mesti ade hikmah nye.cuma aku kena kuat n tabah tuk lalui. hope  Allah sentiasa bagi aku kekuatan tersebut. thanks Allah..Always with me…

ok…actualy aku tgh ym ngn akmal. aku sgt happy..terharu sbb dia still igt kt aku.ktaorg last jumpa tahun 1997 waktu ktaorg f1 kt smkasl dulu. dia add aku kt facebook.serius..aku sgt teruja bila keep in touching ngn dia..latest news..dia skrg ade kt jepun.degree n now habiskan master in mechanical kt sane. berbangga aku ngn ko akmal..

akmal jarang on9..(i guess la) sbb aku jarang nmpk dia on9.mayb waktu dia on9 x sama ngn aku kot.heee.n hr ni dia on9 sbb tgh cari derma tuk wat masjid Hitachi, Ibaraki. then dia forward kan aku link ni…ape salahnye aku letak kt cni kan. benda baik…

http://www.4shared.com/file/203928235/b43cb6e/Hitachi20Masjid20project1.html

hope..sape2 y berkemampuan nk menderma boleh dapatkan detail kt link tu…

r.i.n.d.u.a.k.m.a.l


aMaRaH~~~

mula2 aku dgr lagu amarah ni…aku dgr sikit je..dlm kereta.tgh2 dgr mumy ubah channel with reason y lagu tu ntah ape2.berterbur suara ct n kd..(pandai la si nenek ni bg ulasan) then bila drive sorg2…aku dgr lagu ni…n rs mcm lirik lagu ni give own meaning.kdg2 aku puji jugak dato’ ct coz from my own opinion, mostly lyrics y dia wat related to reality life.mayb idea dia tulis lirik tu from her experiences. n mlm ni, aku rasa nk share lyric lagu amarah with its link to download this song.thnks to 4shared.(sejak bila la aku bercolabration ngn 4shread ni =P)

AMARAH – SITI NURHALIZA & KRIS DAYANTI

Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

 
Kau tak bisa hapuskan amarah
Walaupun engkau tahu
Aku mahu kamu mahu
Aku tahu kamu tahu
Dan ku takkan tunjukkanku amarah
Kerana aku tahu segala yang berlaku
Tetap akan berlaku di mana kudratku
Dia yang menentu
Dia yang menentu

 

Wanita bukanlah perhiasan mata
Wanita adalah pelengkap di jiwa
Yang perlu kau corak dan bimbingi dia
Dan pasti bukan sekadar dengan kata-kata

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

 

Hati wanita terlalu rapuh kau genggami
Yang ingin selalu dimanja dan disayangi
Ku bukan tagih janji yang kau hancuri

Manis mulut lidah kau berapi
Tanpa sedari hati kau sakiti
Ku menghargai segalanya
Namun mungkin kau yang lupa
Fikirkanlah dengarkanlah suaraku

amarah~~


NoT BeLoNG To uS =(

wanna share here. yesterday got happy news for us  coz we will get new family’s member but…today…we loss her/him..(T____________T)

be strong my sis. always by ur side.