Monthly Archives: December 2009

KeK 25th..nyum3

hehe..x taw la nape hari ni.buat kerja ckit terus x nk buat banyak.actualy byk je keje not finish yet and have submission nextweek..tp..mm ntah la.dah ting tong gamaknye myself..kah..kah..

dah x taw nk wat pe tu..tgk la gmbar2 yang ade dalam pc ni..byk giler rupanye gmbr dlm ni.muka aku lak tu y melambak.so ade la gmbr waktu celebrated birthday aku hr tu..lawa kek nye. 3 segi.mmg sesuai dengan cinta 3 segi. x taw la if i’m not too update pasal2 kek2 masa kini tp ni la 1st time aku tgk kek 3 segi.hahaha.

ni la kek birthday aku tahun ni. padahal skrg dh mcm2 jenis kek ade.cupcake la ape la.aku la y sgt x update..hahaha..shame to me..hohohoho


aNDai Kau PeRGi

hola eberibadi..

x taw la nape.dah seminggu keadaan aku mcm ni.pening2 and ada ketikanya x boleh tgk cahaya langsung.x taw la.ape problemo nye.terlalu menghadap komputer agaknye.tapi nk wat mcm mn.tugasan pada negara dah kena menghadap benda tu..hoho.harap2 i feel more better after cuti krismas ni.

mm…hari ni sj je nak share lagu lama. lagu indigo-andai kau pergi.ntah la.tba2 rasa terkesan di dalam hati ini bila dgr lagu ni.mayb lagu ni mengingatkan aku dekat seseorg.seseorg y buat perubahan besar dlm hidup aku.ape la jd kt org tu agaknye.hidup lg rsnye sbb x de plak paparazzi g kubur dia ke ape.ok la…ni lirik lagu tu. nmpk mcm jiwang tp sbnrnye sedih woo..hehe

Indigo

Andai Kau Pergi

Dikau pernah berkata
Akulah segalanya
Tanpaku tak mungkin kau bahagia

Namun di sebaliknya
Setelah ku percaya
Kau bersikap dinginku terpinga

( korus )
Andai kau pergi (3 x)
Hilanglah arahku
Jangan kau pergi
Usah kau pergi
Andai kau pergi hampir pasti
Berteman pilu sepanjang hayatku

Dengan sepenuh cinta
Daku tanam di dada
Dengan harapan terbina istana

Apakah di mindamu
Mengapa kau membisu
Hanya katakan kau masih menyinta

Ku tak mengerti
Mengapa kau bersikap sebegitu
Andainya
Kau tahu hatiku
Betapa penuh di dada menyintamu

Sayang
Ku masih tidak mengerti
Ke manakah hilangnya cintamu
Jiwaku resah dan sepi
Andainya kau pergi

andai kau pergi – indigo



MeNGiSi MaSa LaPaNG

Pagi2 kt umah mummy.dh mengadap kerja2 y nak kena submit.huhu.cuti2 pun buat kerja.nak buat mcm mn.MySpace
dah  boring2 wat keje, bkk la intenet.eh..boleh pulak.td aku bkk x leh.nk suh aku wat keje la tu. mm..asek main fb je.dh boring la.so teringat la nk bkk blog sndr dan menjelajah ke blog kawan2. then, terjumpa lak benda alah ni kt blog mama elman..so ape lg…copy,paste and edit blk la…haha

BANCIAN DIRI SENDIRI

1. Name one person who made you laugh last night?
adikku.iya.

2. What were you doing at 0800?
tido2 ayam atas sofa.mencuba bkk laptop tp x berdaya lg.huhu

MySpace

3. What were you doing 30 minutes ago?

Breakfast while watching setem
4. What happened to you in 2006?
break up with my bf.siut je.dah kawen pun dia

5. What was the last thing you said out loud?

shohhhhh!!! (halau kucing mumy)

6. How many beverages did you have today?
plain water n green tea

7.What color is your hairbrush?
gold brown

8. What was the last thing you paid for?
Tambang prebet sapu nk blk umah

9. Where were you last night?
@ home.hometown

10. What color is your front door?
light yellow

11. Where do you keep your change?

berterabur dalam handbag

12. What’s the weather like today?
suram,muram dan sejukkk

13. What’s the best ice-cream flavor?
strawberry+rainbow

14. What excites you?

finish all my task and get wat i want!

15. Do you want to cut your hair?
sudah tentu.tp belum lg.

16. Are you over the age of 25?
belum lg ok

17. Do you talk a lot?
very talkative..haha

18. Do you watch the O.C ?
x folo langsung

19. Do you know anyone named Steven?
hhehe..x

20. Do you make up your own words?
tgk la

21. Are you a jealous person?
sometimes..depend on situation.

22. Name a friend whose name starts with the letter ‘ A ‘?
Apat

23. Name a friend whose name starts with the letter ‘ K ‘?
Kakak2 kt opis ke,kak qat ke,kak noren ke,byk la lg..

24. Who’s the first person on your received call list?
My danziq.huhu

25. What does the last text message your received say?
from danziq: x lg.tgh tgk bola.mlm2 k..bla..bla..bla..

26. Do you chew on your straw?
yes.of course

27. Do you have curly hair?
x..berangan nk wat curl.tp..

28. Where’s the next place you’re going to?
Going back to jb! flight tonight! xsuka!!

29. Who’s the rudest person in life?
Don’t want to remember

30. What was the last thing you ate?
ns lemak mumy masak

31. Will you get married in the future?
sudah tentu

32. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
mm..myspy

33. Is there anyone you like right now?
x de..

34. When was the last time you did the last wishes?
setiap hr.lepas solat

35. Are you currently depressed?
not at this time

36. Did you cry today?
nope

37. Why did you answer and post ni?
mengisi masa lapang maaaa

ok2..nk g mnd..daaaaa

MySpace


JaNGaN.MeNGeLuH =)

Kita selalu Bertanya………………..dan Al-Quran sudah menjawabnya……………..

KITA BERTANYA : KENAPA AKU DIUJI?

QURAN MENJAWAB
“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” (“I am full of faith to Allah”) sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta.”
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?

QURAN MENJAWAB
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.”
– Surah Al-Baqarah ayat 216

KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

QURAN MENJAWAB
“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”
– Surah Al-Baqarah ayat 286

KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?

QURAN MENJAWAB
“Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman.”
– Surah Al-Imran ayat 139

KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

QURAN MENJAWAB
“Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah (be fearfull of Allah The Almighty) kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan).”

KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

QURAN MENJAWAB
“Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk”
– Surah Al-Baqarah ayat 45

KITA BERTANYA : APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?

QURAN MENJAWAB
“Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu’min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka… ?
– Surah At-Taubah ayat 111

KITA BERTANYA : KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

QURAN MENJAWAB
“Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal.”
– Surah At-Taubah ayat 129

KITA BERKATA : AKU TAK DAPAT TAHAN!!!

QURAN MENJAWAB
“… ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir.”
– Surah Yusuf ayat 12


KiTa iBaRaT PiNGGaN ^-^

Andaikan 3 individu berbeza meminjam sebiji pinggan daripada Kita.. Selang beberapa tempoh masa, individu pertama memulangkan pinggan tersebut dalam keadaan bersih cantik tanpa sebarang kecacatan.. Lalu Kita pun terus meletakkannya di atas rak pinggan mangkuk seperti keadaan asalnya..

Individu kedua pula memulangkan pinggan tersebut dlm keadaannya yang masih kotor; tidak berbasuh.. Pinggan tersebut akan Kita basuh sehingga bersih, kemudian barulah ianya diletakkan di tempat yg sepatutnya..

Individu ketiga pula memulangkan pinggan tersebut dalam keadaan pecah bersepai.. Tidak boleh dibezakan lagi bentuknya antara pinggan mahupun serpihan kaca.. Tiada nilainya lagi.. Kita tiada pilihan lain selain menghumbankannya ke dlm tong sampah yg hina..

Begitulah jua halnya dgn Allah Taala.. Jika Kita kembali kepadaNya dalam keadaan bersih, elok, tanpa kekotoran dosa, maka Allah akan terus meletakkan Kita di tempat yang baik Dan tempat yg selayaknya bagi Kita.. Iaitu syurga.. Namun jika Kita kembali ke hadratNya dlm keadaan kotor dgn dosa, Allah akan ‘basuh’ Kita sebersih-bersihnya di dlm api neraka sebelum memasukkan Kita ke dlm syurga..

Tetapi jika Kita kembali kepadaNya dlm keadaan yg rosak imannya, sehingga tidak dpt dibezakan antara iman dengan kufur, maka Allah tidak akan teragak2 utk menghumbankan Kita ke dlm neraka jahannam yang hina buat selama-lamanya, ibarat pinggan yg pecah; tiada nilai lagi..

Semoga bermanfaat…