Jalan-jalan Padang

perghh..lama giler x bukak blog sndr…nk tulis blog lg la…hehehe…ni pun teringat nk bkk smntara lunch hour ni…

sbnrnya nk cite waktu g indon hr tu tp x tercerita…mm…ntah la..kalo bg peluang nk pegi lagi padang n bukit tinggi..aku x nk kot…prefer g tmpt len la…x de la kata tempat tu x best tp myb i’m not type y suka kan alam2 semulajadi ni…(kalo la cik atk taw…kompem la aku ni bkn kategori mampan =P)mm..mayb aku suka g urban area agaknye

tp pemandangan kat sana nice la..lg2 dekat danau maninjau…all blue…nmpk tenang je..Subhanallah…tp y x best tu…jln nk reach there y made me flat n tired…ala2 nek CH  ikut jln Tapah la..but ok la…

 

DSC02763

cantikkan…danau maninjau..view dr dlm bas.tgh turun 44 kelok

kalo rajin dgr indahnya iman kat astro oasis 106….ade la part2 dlm zikr show this area…zikr kt dlm channel tu kan ade byk version…so kena tgk selalu la kalo nk tgk tmpt ni..hehehe

nk pendekkan cite….we all ade visit istana pagar ruyung but waktu pegi tu that museum..pagar ruyung’s museum under construction…mcm x kena time la pegi..but we still naik istana pagar ruyung y sebenarnya…siap di sambut org2 istana lg n ade tea time lg..hahaha….

DSC02803

istana pagar ruyung

DSC02806

muzium yg dulunye terbakar n now under construction

k la..nk kuar dulu..next time sy akan memblogkan diri lg…daaaaaa

Advertisements

About noorkhamisah

happy..happy...touchy... View all posts by noorkhamisah

2 responses to “Jalan-jalan Padang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: