Monthly Archives: August 2009

Jalan-jalan Padang

perghh..lama giler x bukak blog sndr…nk tulis blog lg la…hehehe…ni pun teringat nk bkk smntara lunch hour ni…

sbnrnya nk cite waktu g indon hr tu tp x tercerita…mm…ntah la..kalo bg peluang nk pegi lagi padang n bukit tinggi..aku x nk kot…prefer g tmpt len la…x de la kata tempat tu x best tp myb i’m not type y suka kan alam2 semulajadi ni…(kalo la cik atk taw…kompem la aku ni bkn kategori mampan =P)mm..mayb aku suka g urban area agaknye

tp pemandangan kat sana nice la..lg2 dekat danau maninjau…all blue…nmpk tenang je..Subhanallah…tp y x best tu…jln nk reach there y made me flat n tired…ala2 nek CH  ikut jln Tapah la..but ok la…

 

DSC02763

cantikkan…danau maninjau..view dr dlm bas.tgh turun 44 kelok

kalo rajin dgr indahnya iman kat astro oasis 106….ade la part2 dlm zikr show this area…zikr kt dlm channel tu kan ade byk version…so kena tgk selalu la kalo nk tgk tmpt ni..hehehe

nk pendekkan cite….we all ade visit istana pagar ruyung but waktu pegi tu that museum..pagar ruyung’s museum under construction…mcm x kena time la pegi..but we still naik istana pagar ruyung y sebenarnya…siap di sambut org2 istana lg n ade tea time lg..hahaha….

DSC02803

istana pagar ruyung

DSC02806

muzium yg dulunye terbakar n now under construction

k la..nk kuar dulu..next time sy akan memblogkan diri lg…daaaaaa

Advertisements

kangen oh kangen

aku x taw la aku ketinggalan ke lambat ke…actually aku br la kenal kangen band ni.tu pun aku tgk iklan suh beli ringtone lagi kt tv indon waktu stay kt hotel hr tu…

actually 1st time dgr lagu dia waktu tu nek mobil angkut (ala2 teksi sapu kt msia) kt minangkabau internasional airport…kak zana ckp dia penah dgr lagu tu tp x taw sape band dia.at last taw gak sbb skrg tgh top lagu dia kt sane.tu y asek kuar iklan je…tp sebenarnya lagu y ktaorg dengar tu lagu len..tp y aku nk post kt cni lagu len..hahaha…

lagu y aku nk post ni aku penah dgr gak sbb lagu ni ade dlm drama ketentuan (cerekarama tv3) y jasmin hamid berlakon y dia kaya..adek beradek dia miskin n dia x nk blk waktu mak dia meninggal.waktu tu aku dgr tp dia x appear sape penyanyi dia kt last cite…tapi tba2 aku terjumpa lak lagu ni…lagu y aku cari waktu dgr kt indon tu tajuk dia Doi… y aku nk share ni lagu kembali pulang…..so enjoy la ek….

Kembali Pulang
Kangen Band

powered byLeo’s Lyric Database

Bintang terlihat terang
Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang

Lihatlah dia mulai bernyanyi
Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu pergi
Kini datang kembali

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
De….ngan masa laluku

##
Kekasih yang dulu hilang
Kini datang kembali pulang
Akan ku bawa dia terbang
Damai bersama bintang

Kekasih yang dulu hilang
Kini datang kembali pulang
Betapa senang kurelakan
Dan takkan kulepaskan

(kembali ke #)

kembali pulang-kangen band