Monthly Archives: July 2009

tgk apek….

semalam..26th july..aku ikut q g event y company dia wat…mm..x pasti la event ape..launching sierra perdana or just exhibition house…

otw pegi aku ty q..bw kamera x..dia ckp x n dia dh agak mst aku ty soklan ni..mm..x leh pkai py bf olok2…dh taw gf olok2 ni suka bergambar lg x nk bw kamera…bukan roboh pun dashbord kalo smpn kamera..huik..huik…best oo..nek persona JLR!!..hehehe

x sangka aku dtg ngn salah sorg exect kt mah sing tu..hehe…kdg2 best gak act as his gf..hehe..oo…br la aku taw…rupe2nye q mcm ade peminat kt tmpt keje dia..hehehe

then company dia invited saiful apek wat show…mmg ramai la org dtg this event if compare waktu launching spp2 hr tu…mm..so this is 2nd time la aku jupe saiful apek…yassin senario pun ade…mm.. dah lama pun pelawak kan so 1 hour diaorg perform…org semua gelak la..tp just short show je la..only 1 hour…(tu pun byr puluh k.. q,ko ckp nk citer something about this dlm kereta..kalo x salah la pendengaran aku la…ko lupe kot)

mm..x de gmbr nk upload la..ade pun 1…kt dlm hp q..tu pun blur2…ntah2 dia delete…just nk conclude la…best event la…seronok tgk ramai budak2…aku happy sgt…lupe semua mslh y aku ade..hehehe..

tq sgt Q!u made me smile… (^______________________________^)

Advertisements

SaLJu KaSiHNYA

lagu lama siti nurhaliza…dari album pancawarna..zaman aku sekolah menengah dulu…lagu untuk Yang Maha Pencipta…so touchy….nmpk mcm jiwang tapi lagu ni bg maksud tersendiri….


SALJU KASIHNYA

Adnan Abu Hassan/Hani MJ

Dingin dalam jiwa MU
Disirami salju kasih MU
Ku susuri jalan MU
Walau ranjau berliku

Tenang saat merindu
Takafur ku dihadapan MU
Deraian airmata gugur dalam sujud ku
Betapa agungnya cinta MU

(korus)
Gelora silam tak bisa terpadam
Namun harapan menggunung di hati
Gelora kasih tak mungkin terluput
Kerana hati ku merantau jauh
Ingin bertemu
Dengan MU oh… kasih…

Rindu mencengkam jiwa
Sebak dada tiada tertahan
Hanya pada MU Tuhan ku serah diri ini
Pohon cinta Mu nan suci hakiki…

SITI_NURHALIZA_-_Salju_Kasihnya.html


taiping oh taiping

huhu..dari pagi td samp abeh lunch hour…dah nk masuk sesi petang dah…aku still lg menghadap detail taiping ni…

waa…..benci la….nape la dari belajar sampai la ke keje,must play with repot…keje kt firm landscape pun stil handle repot…

pelan induk landskap majlis perbandaran taiping…dah dekat setahun lebih dah aku mengadap benda ni…

dari repot technical…konsep…n now aku start ngn detail area plak…

padang majlis 1

ha..ni salah satu area dekat kawasan kajian yang hendak didetailkan…kalo sape2 penah g taiping…dekat depan majlis taiping ngn pejabat tanah tu ade padang…ha..kat situ la y hendak diupgradekan…ni just proposal la..belum tentu lagi proceed ke x..hehehe…tp proposal pun..pening gak kepala otak nk wat repot…wpun bukan aku y design…hahaha..aku tukang creek bley la…ape guna ade LA mantap2 kt opis ni kalo aku y kena design =P

dah2..bley tnjuk 1 je gmbr….ni rahsia kerajaan ni….client pun x tgk lg..aku dh upload kt cni…huhu

nk smbung mereport sambil tgk movie…hhaha

daaa…….


wali band….

aku ade satu lagu nk share…hehehe…

abi transfer kt aku guna ym waktu opis hour smlm…haha…ntah la..rasa mcm sempoi gile lagu ni..

masuk2 opis je hr ni…open jetaudio ade lagu ni je dlm list..terus la aku dgr…haha..mmg lagu ni wat aku senyum pg2…

cari jodoh  by wali band

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku

*
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan

**
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Back to *, **, ***

Ibu bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

Back to ***


hari minggu yang lalu

last weekend…lepak umah sue…tgh khusyuk men game tembak2..sue plak tgh menghayati ns goreng..tba2 datang la si roy…nk tolong pasang kanopi tuk budak merah sue..

pasang kanopi tu ber3…aku,roy ngn sue tp riuh smp satu jalan harmoni berapa ntah tu bley dgr….

lepas pasang khemah….roy masuk umah sue.alasan nk buang air kecik..eleh..aku taw…dia nk skodeng ape2 y ptt la 2..hehehe (apat!! roy masuk x-rumah awak!)

lepas tu sue y baik hati wat la air sarsi ngn makan balik ns goreng..aku y mula2 x nk mkn..makan gak akhirnya..huhu….

zHyan(343)

roy x nk mkn ns goreng tu….konon2 nk cepat..nk g amek awk..huhuhzHyan(341)

terasa mcm gemuk la….

zHyan(342)

sue menghayati ns goreng dia..

lepas pasang kemah..mnum air sarsi ngn makan ns goreng…ktaorg jalan2 naik JLR…neo biru….vroommm…vrooommm…….


SuJud

biasala manusia….bila ada masalah,apa y kta nak x dapat..br la nk ingat ALLAH.padahal ALLAH sentiasa sayang kan semua hambaNYA..

this song…by mawi feat.kru…rs mcm betul2 bermakna
Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah

Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud

Jika direnung kembali
Dari kehidupan
Pelbagai halangan kutempuh penuh cabaran
Tiada satupun ku hadapi dengan senang dan
Tiada satupun ku hadapi dengan tenang
Tapi ku bersyukurDi saat ku murung

Ku musikkan dalam kedua telapak tangan
Semangat yang dah luntur
Harapan yang dah terkubur
Diberi arah tukku teruskan

Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud……

Hanya mampu sujud…..

Pernah kulihat mereka
Yang hilang segalanya
Insan yang tersayang
Atau harta benda

Pancaroba bencana juga malapetaka

Adalah sebahagian ujian dunia
Di sebalik kesusahan
Tidak letih mengerti erti kesenangan
Harusku akur dengan apa yang telah dikurnia
Barangkali esok semua berubah

Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit cerah bersinar
Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit mendung tak bercahaya

Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud……

Hanya mampu sujud…..
sujud;mawi feat.kru


i’m baby blog…

i’m blogger now….

tgk mcm best je apat wat blog…so..nk menyibuk kan diri gak la wat benda alah ni..

go me!go me!